Βαθμολογία

Τσίπρας: «Έτοιμοι για την ανάκαμψη αρκεί να μη κρατούν τα φτερά μας»

Νέες αιχμές για τους ευρωπαίους εταίρους άφησε από την Κρήτη ο πρωθυπουργός, καθώς παραμένουν παγωμένα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους λόγω των μονομερών εξαγγελιών του για παροχές.

«Είμαστε έτοιμοι για την ανάκαμψη αρκεί κάποιοι να μη μας κρατούν τα φτερά μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ιεράπετρα.

Αναφερόμενος στις ενστάσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, υποστήριξε ότι είναι σαν να πυροβολείς τα πόδια σου όταν θέτεις εμπόδια απέναντι σε ένα κράτος-μέλος της ευρωζώνης, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι βιάζονται κάποιοι να ταυτίσουν την περιοδεία του στην Κρήτη με το ενδεχόμενο προώρων εκλογών. Προσέθεσε ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της τετραετίας και οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

Επετέθη και πάλι στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι ψάχνει τρόπους να εμποδίσει την αλληλεγγύη προς του συνταξιούχους και άλλαξε στάση στη Βουλή όταν έμαθε ότι αντιτάθηκαν κάποιες από τις ακραίες φωνές των δανειστών.

πηγή: skai.gr