Βαθμολογία

Διακινούσαν 23 παράτυπους μετανάστες

Συνελήφθησαν στην 384ο χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας, ένας 36χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 17χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών στη χώρα.

Ειδικότερα, οι δύο διακινητές κατελήφθησαν να μεταφέρουν προς το εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο (23) αλλοδαπούς, και συγκεκριμένα (22) υπηκόους Πακιστάν και έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικά έγγραφα. Επιπλέον, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, ο 36χρονος επέδειξε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και μια πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Όπως εξακριβώθηκε από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει στη χώρα την (12-12-2016) από αφύλακτη διάβαση της Ελληνοτουρκικής μεθορίου, περιοχής Έβρου, ενώ ο 36χρονος οδηγός του φορτηγού, τους παρέλαβε τις νυχτερινές ώρες (19/20-12-2016) από αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Αθήνα.

Σύμφωνα με τα περαιτέρω στοιχεία που προέκυψαν, μετά την ολοκλήρωση της παράνομης μεταφοράς τους από το Πακιστάν στην Αθήνα, συγγενικά πρόσωπα των αλλοδαπών θα κατέβαλαν στους διακινητές για κάθε ένα μεταφερόμενο, το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν:

• το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά,

• ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε εγκαταλειφθεί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας από δύο άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς των δραστών που αναζητούνται, ως μέσο διευκόλυνσης της συγκεκριμένης παράνομης δραστηριότητας (προπομπός),

• τα χρηματικά ποσά των (815) ευρώ, των (35) λιρών Τουρκίας και των (70) ρουπίων Πακιστάν, καθώς και

• τέσσερα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο δραστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Γόννων Λάρισας.