Βαθμολογία

«Χωρίς συμφωνία» το EuroWorking Group

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Τρίτης (20/12)η συνεδρίαση του EuroWorking Group, που θα έκρινε αν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα είναι δημοσιονομικά συμβατές ή όχι.

Οι Ευρωπαίοι ζήτησαν να υπάρξει έγγραφη διαβεβαίωση από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο πως η παροχή 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους θα είναι εφάπαξ και δεν θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έγινε ανταλλαγή απόψεων με εποικοδομητικό τρόπο, με τις συζήτηση να στρέφεται γύρω από τις πιθανές επιλογές, ώστε να υπάρξει εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν πως στη αυριανή (21/12) συνεδρίαση του EWG θα υπάρξει συμφωνία, που θα ξεμπλοκάρει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Μπορεί το κλίμα να είναι αισιόδοξο, ωστόσο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τρίτης (20/12) διαμήνυσε πως οι υποσχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού δεν συνάδουν με τις υποχρεώσεις της χώρας, με την Γερμανία να συνεχίζει να κρατά αρνητική στάση.