Βαθμολογία

Την Παρασκευή νέο Δ.Σ. για τον CEO

Η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συνεχίζεται η διαβούλευση του Διοικητικού της Συμβουλίου σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής νέου CEO και θα επανέλθει προσεχώς με νεότερες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΣ της τράπεζας θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή.

Ολα λοιπόν θα κριθούν τα επόμενα 24ωρα καθώς η συνεδρίαση της Τετάρτης δεν έβγαλε «λευκό καπνό» έπειτα από την ωμή παρέμβαση του SSM που ζήτησε την επ' αόριστω αναβολής της επιλογής νέου επικεφαλής της τράπεζας. Από την πλευρά της Πειραιώς πηγές ανέφεραν ότι επρόκειτο για πραξικοπηματικού τύπου και άκρως εξωθεσμική παρέμβαση του SSM που απαίτησε από το ΔΝΤ να σταματήσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, την έκπληξη τους εκφράζουν κύκλοι της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις στην επιλογή του διευθύνοντος της Τράπεζα και την εμπλοκή που παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ είχαν δοθεί οι διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές ότι έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για τις σημερινές εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την θέση που έχει διατυπωθεί από την κυβέρνηση ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών είναι προβληματικό και πρέπει να τροποποιηθεί. Κάποιες πληροφορίες μέχρι αργά χθες το βράδυ ότι απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Ανθιμος Θωμόπουλος δεν επιβεβαιώνονταν.