Βαθμολογία

Συναντήσεις Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

Σε Βρυξέλλες και Βερολίνο θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με το βλέμμα σε πολιτική λύση για την αξιολόγηση και τα έξτρα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ. Την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ και την Παρασκευή, στο Βερολίνο, με την Ανγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εξελίξεις για τις συνομιλίες στο Κυπριακό.

Την Πέμπτη θα συναντήσει σε πρόγευμα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει γεύμα εργασίας με τημ καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Αργότερα θα συναντήσει και τον γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων.

Το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ