Βαθμολογία

Συμφωνία των «μικρομεσαίων» με απώλειες και απουσίες

Συνάντηση μεταξύ των μικρομεσαίων ΠΑΕ έγινε την Τετάρτη (27/7), δηλαδή λίγες μέρες πριν το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας (1/8) προκειμένου να υπάρξει κοινή γραμμή σε αυτό.

Υπενθυμίζεται πως κύριο θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ. της λίγκας θα είναι αυτό του προσώπου που θα επιλεχθεί για να εκπροσωπήσει τη διοργανώτρια αρχή στην ΚΕΔ και στη νέα επιτροπή διαιτησίας, η οποία θα είναι με βάση το ισπανικό μοντέλο (ένας της διοργανώτριας, ένας της ΕΠΟ και ένας κοινής αποδοχής).

Ο Χρήστος Πανόπουλος ισχυρίστηκε ότι υπήρξε ομόφωνη συμφωνία, αλλά στη συνέχεια εξήγησε πως αποχώρησε η ΑΕΛ, πως δεν ήταν παρόντες Ηρακλής και Βέροια και πως υπήρξε πρόβλημα και με τον Λεβαδειακό. Από τη διαδικασία απουσίαζαν και οι ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος δικαιολογημένα.

Αναλυτικά όσα είπε: «Είχαμε μια συνάντηση, οι μικρομεσαίες ΠΑΕ, με βασικό θέμα αυτό της διαιτησίας. Θα ήθελα εκ μέρους των δώδεκα ομάδων αυτών και γιατί όχι εκ μέρους και των μεγάλων να ευχαριστήσω τον γ.γ. της UEFA, κ. Θεοδωρίδη, και την ΕΠΟ που επιλέξανε να εφαρμόσουμε στη διαιτησία το ισπανικό μοντέλο. Θεωρώ πως διαχρονικά θα είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο που η UEFA σε συνεργασία με την ΕΠΟ έγινε αυτή η εξαίρεση στην Ευρώπη, ώστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που γίνεται αυτό να είναι η Ελλάδα, αναγνωρίζοντας πως πρέπει να αλλάξει το περιβάλλον στη διαιτησία.

Εμείς τη Δευτέρα στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε τον αρχιδιαιτητή για λογαριασμό της λίγκας. Στο ισπανικό μοντέλο είναι ένας αρχιδιαιτητής που επιλέγει η ομοσπονδία, ένας που επιλέγει η Super League και οι δύο επιλέγουν έναν αρχιδιαιτητή-επιδιαιτητή που θα λύνει τις όποιες διαφορές υπάρχουν. Εμείς οι μικρομεσαίοι που βρισκόμαστε για να συναποφασίζουμε για την πρόταση για τη διαιτησία και την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων κάναμε μια συζήτηση για να καταλήξουμε σε ένα όνομα. Έχουμε αποφασίσει ομόφωνα, μέσα σε εισαγωγικά, γιατί η Λάρισα αποχώρησε για δικούς της λόγους και η Βέροια με τον Ηρακλή δεν εκπροσωπήθηκαν, ενώ ο Λεβαδειακός ήταν παρών αλλά επειδή δεν υπήρχε επικοινωνία με το ιδιοκτησιακό καθεστώς θα ξέρουμε τι θα επιλέξει αργότερα. Δεν μπορώ να σας πω το όνομα, αλλά θα γίνει η σχετική πρόταση στο ΔΣ της Super League. Από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό τους. Ο πρώτος που το γνωρίζει θα πρέπει να είναι η Super League. Μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι άλλο και να αλλάξει. Αυτή είναι η δική μας πρόταση πάντως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της ΑΕΛ, Ανδρέας Λιόντος, αποχώρησε από τη συνάντηση των «12» εκτιμώντας πως δεν υπήρχε λόγος για γίνει όλη αυτή η διαδικασία για κάτι που ούτως ή άλλως θα συζητηθεί σε λίγες μέρες.

Στη συνέχεια προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θεωρούμε όλη τη διαδικασία παράτυπη κι επειδή δεν έχουμε ενημερωθεί για τη συζήτηση, είμαστε εντελώς ανενημέρωτοι για πρόσωπα και καταστάσεις. Αποχωρούμε θεωρώντας αρμόδιο όργανο το ΔΣ της Super League. Τη Δευτέρα θα πάμε στο ΔΣ της λίγκας με προτάσεις».

a-sports.gr