Βαθμολογία

Γκαγκάτσης: «Έκανε μία πολύ σωστή πρόταση ο κ. Κούγιας...»

Ο Μάκης Γκαγκάτσης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ ΦΜ και αναφέρθηκε στη θέση του ΠΑΟΚ για τη σημερινή ΚΕΔ, και ότι δεν θα κατέβει η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα αν δεν αλλάξει το καθεστώς.

«Δε θα ξεκινήσει έτσι όπως πάει το πρωτάθλημα, αν η συγκεκριμένη ΚΕΔ κάνει τους πίνακες διαιτησίας. Η ΚΕΔ που έχει από αυτό το Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο δεν αναγνωρίζουμε έπειτα από όσα έχουν συμβεί όλο αυτό το διάστημα. Εμείς θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας», είπε αναφορικά με τη στάση του ΠΑΟΚ απέναντη στην ΚΕΔ ο κ. Γκαγκάτσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάκης Γκαγκάτσης στην εκπομπή του Βασίλη Βέργη στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

Για την θετική άποψη που έχουν στον ΠΑΟΚ για τις αλλαγές που προτείνει η Nova στη διοίκηση της Σούπερ Λίγκας: «Όσον αφορά τη συμμετοχή του πρώτου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στα πλέι οφ, είναι ένας από τους πέντε άξονες που έχει θέσει η Nova για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητιέται κάτι τέτοιο.

Το θεωρώ δίκαιο αυτό, αφού σε χώρες του εξωτερικού όταν διεξάγονται πλέι οφ συμμετέχει και ο πρώτος της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Όπως είπα και πριν, δεν υπάρχει κάποιο πρωτάθλημα σε όλον τον κόσμο που να γίνονται τα πλέι οφ μεταξύ 2ου και 5ου.

Έκανε μία πολύ σωστή πρόταση ο κ. Κούγιας, ότι το σωστό είναι να παίζουν όλες οι ομάδες πλέι οφ και πλέι άουτ. Αυτό μη σας φαίνεται παράξενο. Και στο Βέλγιο γίνεται κάτι ανάλογο. Ο κ. Γιαννίκος είπε πως στην Πορτογαλία και την Τουρκία δεν υπάρχουν πλέι οφ στα πρωταθλήματά τους.

Προσωπικά, το σύστημα της βαθμολογίας όπως είναι τώρα δια πέντε, και δια τρία παλιότερα, είναι κάπως άδικο για τις ομάδες που έχουν τερματίσει στις πιο ψηλές θέσεις. Εμείς για παράδειγμα που τερματίσαμε με δέκα βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό κερδίσαμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Είναι σωστό να συζητηθεί κάτι τέτοιο, δηλαδή η διαφορά των ομάδων. Θα μπορούσε αν η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην κανονική είχε διαφορά “χ” βαθμών από τον δεύτερο, να μη συμμετέχει στα πλέι οφ.

Είμαστε υπέρ να συμμετάσχει η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου, και ακόμη περισσότερο να συμμετάσχουν όλες οι ομάδες στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα για τους υπόλοιπους συλλόγους.

Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνει μία μεγάλη μελέτη για τα πλέι οφ για τις θέσεις στην Ευρώπη και τα πλέι άουτ και προκαλεί μεγάλη συζήτηση, και μπορεί και του χρόνου να μην έχει γίνει το παραμικρό. Θα ήμασταν υπέρ να συμμετάσχει ο πρώτος από την επόμενη κιόλας αγωνιστική. Ήμασταν εμείς με τον Παναθηναϊκό υπέρ, αλλά δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη πάνω σε αυτό το θέμα».

Για το πότε θα παρθούν αποφάσεις για τις αλλαγές στο πρωτάθλημα: «Είπε κάτι σωστό ο κ. Σπανός, και χθες μίλησε στον σταθμό σας, με βάση τη μελέτη της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος που έχουμε παραγγείλει σαν Δ.Σ. της Λίγκας και θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, πως θα μπορέσουμε τότε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις όσον αφορά το επόμενο πρωτάθλημα. Ως το τέλος του 2016 θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε τις αλλαγές που θα ισχύσουν από το πρωτάθλημα της σεζόν 2017/18».

Για την πρόταση της Nova για ομάδες με 14 ή και 12 ομάδες: «Όσον αφορά τις 12 είναι αρκετά πρώιμο αυτό. Για τις 14 μπορούμε με κάποιο πλάνο ή με μελέτη να το συζητήσουμε υπό προϋποθέσεις. Αν και η μελέτη δείξει ότι η πρώτη κατηγορία δεν χωράει περισσότερες από 14 ομάδες, είμαστε εδώ να το συζητήσουμε. Η Nova είναι ο κύριος και μοναδικός χρηματοδότης και θα πρέπει να τη δούμε ως συνεργάτη και όχι ως αντίπαλο που θέλει να μειώσει τις ομάδες. Η Nova πρώτα από όλους θέλει να είναι ανταγωνιστικό το προϊόν που προβάλει από τη συχνότητά της».

Για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΚΕΔ: «Δε θα ξεκινήσει έτσι όπως πάει το πρωτάθλημα, αν η συγκεκριμένη ΚΕΔ κάνει τους πίνακες διαιτησίας. Η ΚΕΔ που έχει οριστεί από αυτό το Δ.Σ. της ΕΠΟ, την οποία δεν αναγνωρίζουμε έπειτα από όσα έχουν συμβεί όλο αυτό το διάστημα. Εμείς θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας. Υπάρχουν αρκετά μέλη της Ομοσπονδίας που κατηγορούνται σε διάφορες δικαστικές υποθέσεις. Εξετάζουμε με τους νομικούς πώς θα προσφύγουμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Εάν μπορέσουμε, είναι στις προτεραιότητές μας να ζητήσουμε να εκπέσουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι από την Ομοσπονδία. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση τη συγκεκριμένη ΚΕΔ. Δεν είμαστε η μόνη ομάδα. Υπάρχει μία συζήτηση με τους “12”, υπάρχει μία συζήτηση με το προεδρείο της ΕΠΟ. Τώρα ακούγονται διάφορα πράγματα, να ακολουθήσουμε το ισπανικό μοντέλο και είμαστε γενικότερα εν αναμονή εξελίξεων».