Βαθμολογία

Πανόπουλος: «Δεν θέλουμε πόλεμο, μόνο έρωτα!»

Πανόπουλος: «Δεν θέλουμε πόλεμο, μόνο έρωτα!» Ακόμα μία επική ατάκα από τον ισχυρό άνδρα της Ξάνθης. Στις επαφές με την ΕΠΟ για την διαιτησία και όσα συζήτησε με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη αναφέρθηκε ο Χρήστος Πανόπουλος, με δηλώσεις που παραχώρησε σε δημοσιογράφους έπειτα από τη συνάντηση των «μικρών» της Σούπερ Λίγκας.

«Δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν. Έρωτα θέλουμε να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης (12/7).

Επιπλέον, ο Χρήστος Πανόπουλος αποκάλυψε όσα ζήτησαν οι «μικροί» (10-15 ονόματα για αρχιδιαιτητή και παρατηρητές, λίστα με 30 διαιτητές), ενώ τόνισε ότι αναμένεται μία απάντηση από την ΟΥΕΦΑ για το ζήτημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Πήγαμε στην ΕΠΟ για να έχουμε την τελειωτική απάντηση της Ομοσπονδίας. Ήταν η 4η φορά που βρεθήκαμε. Ήταν σήμερα μία τελική συνάντηση. Δυστυχώς η ΕΠΟ απάντησε αρνητικά στην πρότασή μας καθ' ολοκληρίαν. Παρότι ήταν μία πρόταση για την διαιτησία που θα ήταν ως μία άτυπη συνεργασία και η ΕΠΟ δεν θα άλλαζε τίποτα σε Νόμους και κανονισμούς. Ήταν μία συνεργασία για το καλό του ποδοσφαίρου και γιατί δεν έχουμε μία καλή έξωθεν μαρτυρία ως ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ζητήσαμε τρία πράγματα. Δώστε μας για τον αρχιδιαιτητή 10 - 15 ονόματα να σας πούμε ποιόν θα θέλαμε. Δώστε μας 30 διαιτητές από το... μπάσκετ πάλι το δικό μας και δώστε μας το δικαίωμα έξι από αυτούς. Όλα δικά σας. Και η ΕΠΟ θα είναι υπεύθυνη να λαμβάνει τις οικείες αποφάσεις. Η απάντηση ήταν πως κάτι τέτοιο δεν περνάει από FIFA / UEFA και ως εκ τούτου έχουμε να αντιπροτείνουμε κάτι άλλο. Στην ερώτησή μου ξέρετε πως όταν προτείνουμε κάτι για να πέσουν οι τόνοι δεν μπορεί η FIFA και η UEFA να το δεχθεί. Δεν έπρεπε έναν μήνα να ταλαιπωρούμαστε.

Έπρεπε να μας πούνε από την αρχή. Ποια UEFA και FIFA να πει όχι στο αυτονόητο; Σε μία κατάσταση όπου η ΕΠΟ δεν αλλάζει τίποτα. Αυτή ήταν η απάντηση που είχαμε. Επειδή ήξερα ότι θα ήταν από τις τελικές συζητήσεις μετά είχαμε κανονίσει να κάνουμε μία συνάντηση των 11 ομάδων. Όλοι εξεπλάγησαν. Μετά ενημέρωση για την θέση της NOVA και του ΟΠΑΠ. Δεν ξέρω τι θα γίνει.

Αλλά από το 1993 που είμαι στο ποδόσφαιρο έχω συμμετάσχει λίγες φορές στα κοινά αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοιο κλίμα 12 μικρών ομάδων. Όχι 11, 12 γιατί σήμερα μετείχε με την υπογραφή του και ο Ηρακλής μέσω του κ. Παπαθανασάκη. Συμφωνήσαμε οι 12 το εξής: όπως θυμάστε είχαμε μία δήλωση - δέσμευση σε περίπτωση που δεν γίνει η αναδιάρθωση και επανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και δεν προχωρήσει το θέμα της διαιτησίας καμία εκ των 12 δεν θα μετείχε στο πρωτάθλημα.

Εμείς με αυτές τις συνθήκες δεν συμμετέχουμε στο νέο πρωτάθλημα! Σήμερα επιβεβαιώσαμε την βούλησή αυτή μετά την θέση της ΕΠΟ που είναι αρνητική. Δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν. Έρωτα θέλουμε να κάνουμε. Ας δει η ΕΠΟ να αλλάξει τις θέσεις της. Να βγάλουμε μία εικόνα κοινή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάνω μία έκκληση στην ΕΠΟ να δει τα πράγματα διαφορετικά. Για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το περιβάλλον έστω και ας μην είναι ευθύνη της διαιτησίας. Αλλά ρε γαμώτο να το κάνουμε.

Κάναμε πράξη ό,τι μας ζήτησαν, αλλά η ΕΠΟ, όπως ξέρετε, μας έστειλε πίσω αυτές τις προτάσεις και θεώρησε πως δεν υπάρχει αναγκαιότητα να τις στείλει σε Θεοδωρίδη και Ινφαντίνο. Εμείς τις δημοσιοποιήσαμε και σε αγγλικό κείμενο και επικοινωνήσαμε με τον κύριο Θεοδωρίδη. Από τη στιγμή που δεν τις έστειλε η ΕΠΟ. Μου δήλωσε ότι ήταν άκομψο αυτό που έκανε η ΕΠΟ και μετά συζητήσαμε για λύση. Μου είπε ξεκάθαρα πως η UEFA παίρνει τις προτάσεις γραπτώς και δεν μπορεί να συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Μου είπε, όμως, πως είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση αναβάθμισης της διαιτησίας και αλλαγής περιβάλλοντος. 

Στις τελευταίες συζητήσεις που είχαμε με τον κ. Θεοδωρίδη -απ' όπου έχω πάρει άδεια για να τα πω αυτά- του κάναμε μία πρόταση, να γίνει μία 2η εξαίρεση στην Ευρώπη και αυτό το μοντέλο της Ισπανίας να το κάνουμε και στην Ελλάδα, που το χρειαζόμαστε. 

Το μοντέλο μιλάει για 3 αρχιδιαιτητές, ένας από ΕΠΟ και ένας από Λίγκα και ένας 3ος που θα είναι επιδιαιτητής των δύο. Μου είπε επί λέξει πως η UEFA αναγνωρίζει το πρόβλημα και θα δει για λύση. Περιμένετε, μου είπαν, μία απάντησή μας μέσα στις επόμενες ημέρες για την πρόταση που κάνουμε. 

Πιστεύουμε πως δεν θα πάρει καιρό. Να αρχίσουμε μία προσπάθεια για κάτι νέο. Για κάτι που έχει εφαρμοστεί στην Ισπανία. Είναι η μοναδική πιστεύω η χώρα μας με τα προβλήματά της που δικαιούται μία 2η εξαίρεση».