Βαθμολογία

Ντίντακ: «Δικαιωμένος που επέλεξα στην ΑΕΚ»

Ήταν ο βασικός αριστερός μπακ της ΑΕΚ και θα καλύψει και φέτος το συγκεκριμένο άκρο στην άμυνα της Ένωσης. Ο λόγος για τον Ντίντακ Βιλά, ο οποίος επιθυμεί η ανοδική πορεία της ομάδας του να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν.

Ο Ισπανός με δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου έδειξε πόσο σημαντικό ήταν για εκείνον η κατάκτηση του Κυπέλλου, έχρισε τον Ολυμπιακό ως μεγάλο αντίπαλο, ενώ αναφέρθηκε συνολικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αναλυτικά όσα είπε:

-Δεύτερη χρονιά στην ΑΕΚ, η πρώτη επιτυχημένη, πήρες το Κύπελλο. Θεωρείς ότι η ΑΕΚ είναι αυτό που μπορεί να ανεβάσει πάλι την καριέρα σου;

«Η αλήθεια είναι πως αν συνεχίσουμε έτσι όπως ήμασταν την προηγούμενη χρονιά, ναι θα με βοηθήσει διότι η πορεία της είναι συνέχεια ανοδική».

-Φαντάζομαι ότι πέρυσι όταν ήρθες στην ΑΕΚ είχςε στο μυαλό σου πώς θα είναι η χρονιά. Κύλησε όπως την είχες φανταστεί, πήγε καλύτερα;

«Σχετικά με το Κύπελλο έγιναν όλα αυτά που σκεφτόμουν και ήθελα. Στο πρωτάθλημα η αλήθεια είναι ότι μείναμε πίσω, είχαμε μεγάλη διαφορά. Αλλά σε σχέση με τους μεγάλους, στα συγκεκριμένα παιχνίδια πήγαμε καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

-Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή που έκανε και ποιοι είναι οι στόχοι που θέτεις;

«Ναι, νιώθω δικαιωμένος και πλέον τώρα ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όλους μας».

-Πόσο αρνητικό μπορεί να είναι το γεγονός ότι μόλις προχθές ήρθε ο δεύτερος αριστερός μπακ στην ομάδα και δεν είχες έως τώρα συναγωνισμό – ανταγωνισμό κάτι που μπορεί να μην σε βοηθούσε να προσπαθείς περισσότερο και να γίνεται καλύτερος;

«Υπάρχει σίγουρα συναγωνισμός και έχουμε μπροστά μας πολύ καιρό. Η προετοιμασία είναι για να αποκτήσουν οι ποδοσφαιριστές ρυθμό, να δουλέψουν, οπότε στην πορεία και με τον καιρό μπροστά μας θα υπάρχει και συναγωνισμός και ανταγωνισμός».

-Με όσα βλέπεις έως τώρα θεωρείς πως η ΑΕΚ θα είναι έτοιμη στις 28 Ιουλίου για το πρώτο παιχνίδι της Ευρώπης;

«Αν συνεχίσουμε να κάνουμε ακριβώς την ίδια δουλειά, νομίζω θα είμαστε έτοιμοι. Βλέπω ότι ο κόσμος είναι πολύ καλά, οι παίκτες είναι πολύ καλά έχουμε ακόμη τρία παιχνίδια φιλικά, οπότε θεωρώ μπορούμε και θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα».

-Η παρουσία του Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας πώς σε βοηθάει και πόσο αλλάζει γενικά την εικόνα της ομάδας;

«Σίγουρα με βοηθάει. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία που ‘χει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες, έχει αρκετή δύναμη στον αέρα, παίζει πολύ καλά με τα πόδια, οπότε μας βοηθάει όλους στην ομάδα, όχι μόνο εμένα, στην άμυνα».

-Βλέποντας πέρσι το ελληνικό πρωτάθλημα ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που πρέπει να διαφοροποιήσεις στο παιχνίδι του;

«Σίγουρα θα πρέπει να βελτιώνομαι, το να μπορώ να βοηθάω την ομάδα επιθετικά δίνοντας κάποιες ασίστ και έχοντας πάντα σαν πρώτη σκέψη την άμυνα προκειμένου να μη δεχόμαστε γκολ».

-Το γεγονός ότι ο προπονητής δουλεύει αρκετά με παιχνίδι από τα άκρα ευνοεί τον τρόπο του δικού σου παιχνιδιού;

«Μ’ αρέσει να ΄χω παρουσία με την μπάλα, όσες φορές περνάει η μπάλα απ’ τα πόδια μου τόσο το καλύτερο για μένα».

-Χάρηκες με τη χαρά του Μπαρμπόσα ή ήσουν εκνευρισμένος που η Ισπανία είχε αποκλειστεί και έχασε το Euro;

«(γέλια). Ήμουν πολύ χαρούμενος για τον Μπαρμπόσα και όλα αυτά που έκανε με την κατάκτηση του τροπαίου από την χώρα του».

-Με όσα ξέρεις κι έχει δει πια από το ελληνικό πρωτάθλημα και την εμπειρία σου πιστεύεις ότι είναι εφικτός στόχος η κατάκτησή του;

«Πρέπει να δώσουμε μάχη για αυτό, ξέρουμε ότι ο βασικός μας αντίπαλος ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός αλλά πρέπει από τον πρώτο αγώνα να δώσουμε τη μάχη μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι».

-Τι δεν θα ξεχάσεις σε προσωπικό επίπεδο από την περσινή σεζόν; Είναι εκείνη η φάση με το πέναλτι που κέρδισε με τον Ολυμπιακό στο χέρι του Μιλιβόγεβιτς;

«Ήταν σίγουρα μια πάρα πολύ όμορφη στιγμή, σε ένα ματς όπου το γήπεδο ήταν γεμάτο και μπορέσαμε να το γιορτάσουμε με τον κόσμο μας».

-Τι σου άρεσε περισσότερο η νίκη στο πρωτάθλημα επί του Ολυμπιακού που ήταν το γήπεδο γεμάτο, ή στο Κύπελλο που όμως δεν υπήρχε ο κόσμος της ΑΕΚ για να το γιορτάσετε μαζί;

«Είναι σίγουρα πολύ κρίμα το να κατακτάς ένα κύπελλο και να είναι άδειο το γήπεδο. Ωστόσο μπορέσαμε να το γιορτάσουμε με τον κόσμο οπότε θα επιλέξω τη νίκη στον τελικό».

-Το περίμενες αυτό που έζησες μετά τον τελικό στην Νέα Φιλαδέλφεια; Έχεις ξαναζήσει κάτι ανάλογο;

«Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη στιγμή, μία παρόμοια με ανάλογο κόσμο είχα ζήσει με την Μίλαν, αλλά η συγκεκριμένη που μου αναφέρεις ήταν αξέχαστη».