Βαθμολογία

Συνάντηση Γκιρτζίκη, Κοντονή με FIFA στην Αθήνα

Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη συναντάται το πρωί της Τετάρτης (06/07) ο εκπρόσωπος της FIFA για τα ελληνικά ζητήματα και πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.
Ο ερχομός του στη χώρα μας έχει να κάνει με την άρνηση της ΕΠΟ να πειθαρχήσει στις επιταγές της FIFA και να εγκρίνει τον εναρμονισμένο με τα διεθνώς ισχύοντα Κώδικα Δεοντολογίας που της έστειλε η παγκόσμια ομοσπονδία.


Η FIFA έχει δώσει στην ελληνική ομοσπονδία δέκα ημέρες προθεσμία και υπάρχει στις τάξεις της έντονη δυσαρέσκεια για το πώς η ηγεσία της ΕΠΟ έχει χειριστεί μέχρι τώρα το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουτσοκούμνης θα μεταφέρει στην ΕΠΟ ότι ή θα «περάσει» ο Κώδικας Δεοντολογίας ώστε να ελεγχθούν πειθαρχικά τα πρόσωπα της ομοσπονδίας που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, ή ο ίδιος θα εισηγηθεί στη FIFA τον ορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ.


Το θέμα είναι αν η ΕΠΟ οδηγηθεί τελικά σε ρήξη με την προϊσταμένη αρχή της ή θα υπακούσει στις εντολές και θα «θυσιάσει» τα μέλη του Δ.Σ. και τα μεγαλο-στελέχη της που κατηγορούνται για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».
Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο εκπρόσωπος της FIFA θα συναντηθεί και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.