Βαθμολογία

Χριστοβασίλης: «Όσο πιο ψηλά μπορούμε»

Έγινε ο πρώτος πρόεδρος που οδήγησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ευρώπη και δεν θα μπορούσε να λείπει από την κλήρωση τη Δευτέρα (20/6). Ο λόγος για τον Γιώργο Χριστοβασίλη, ο οποίος έδωσε το παρών στη Νιόν εκπροσωπώντας την ομάδα του μαζί με τον Μηνά Λυσάνδρου.

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας των Ηπειρωτών μίλησε στη NOVA για την κλήρωση, το γεγονός ότι ο ΠΑΣ θα παίξει στην Ευρώπη, αλλά και τον στόχο, ο οποίος είναι διαρκώς να γίνονται βήματα προς το καλύτερο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Ήταν κάτι ξεχωριστό. Η πρώτη φορά που βλέπαμε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην κλήρωση ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το κακό είναι ότι δεν ήταν η πιο ιδανική κλήρωση και αυτό διότι παίζουμε με δύο ομάδες, οι οποίες είναι στα μέσα των πρωταθλημάτων τους. Άρα είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Εμείς είμαστε ακόμη στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Η πορεία της ομάδας δεν νομίζω ότι ήταν αυτή των τελευταίων τριών ετών, αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα που παρότι δεν ήμασταν τόσο καλοί, πήραμε το εισιτήριο μέσω της διαδικασίας των δικαστηρίων και όχι των αγωνιστικών χώρων.

Έφυγαν κάποιοι παίκτες, αλλά η ομάδα θα πάρει άλλους. Είναι κρίμα που έφυγαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν προσπαθήσει τόσα χρόνια. Εφόσον όμως αποφάσισαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο τους εμείς θα στραφούμε σε άλλους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω μέχρι την επόμενη εβδομάδα να έχουμε ανακοινώσει τις πρώτες μεταγραφές μας.

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό όνειρο που προηγείται του πρωταθλήματος, ελπίζω να καταφέρουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και να βοηθήσουμε και εμείς αν μπορούμε με τους βαθμούς. Και από εκεί και πέρα, να συνεχίσουμε την πορεία των τελευταίων ετών. Βήμα – βήμα να καλυτερεύουμε κάθε χρόνο».

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε και ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος θα είναι ο προπονητής που θα κοουτσάρει σε αυτά τα ιστορικά ματς τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κρητικός τεχνικός δεν είπε κάτι συγκεκριμένο για τις μεταγραφές, ενώ στάθηκε στην έλλειψη αγώνων που θα είναι το μειονέκτημα της ομα΄δας του συγκριτικά με τον αντίπαλο. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ιστορική πρόκληση της κλήρωσης στο Γιουρόπα Λιγκ: «Για μας λίγο-πολύ οι ομάδες σ’ αυτή τη φάση είναι άγνωστες, οπότε μας ήταν αδιάφορο ποια θα μας τύχει. Μας έτυχαν ομάδες από τις σκανδιναβικές χώρες, δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τη δυναμικότητά τους, γιατί είναι πρόσφατα τα νέα και δεν έχουμε ερευνήσει αναλυτικά τους πιθανούς αντιπάλους μας. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι και η Οντ και η Μάριεχανμ είναι στη μέση των πρωταθλημάτων τους. Από πλευράς φυσικής κατάστασης και ρυθμού, τους δίνει ένα θεωρητικό πλεονέκτημα, αλλά στο ποδόσφαιρο παίζουν πολλές παράμετροι σημασία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας παραμέτρους για να κάνουμε το καλύτερο. Επιπλέον θα προετοιμαστούμε στο χρόνο που μας μένει για να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί στον τομέα της φυσικής κατάστασης και του ρυθμού. Η έλλειψη παιχνιδιών είναι ένα ντεζαβαντάζ».

Για το αν προλαβαίνουν να ενταχθούν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια οι μεταγραφές που θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα: «Πιστεύω ότι προλαβαίνουμε. Σίγουρα, όμως, δεν θα είναι στο βαθμό ετοιμότητας των παιδιών που έχουμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα και δουλεύουμε καθημερινά μαζί τους. Εξαρτάται όμως από την κατάσταση, από πού θα τους πάρουμε κτλ. Για παράδειγμα, αν πάρουμε παίκτες από τη Νότια Αμερική, είναι σε εξέλιξη τα πρωταθλήματα. Αν πάρουμε από την υπόλοιπη Ευρώπη εξαρτάται από το πότε τελείωσε κάποιο πρωτάθλημα, πόσο υπεύθυνος ήταν ο παίκτης στις διακοπές του κτλ. Όταν θα έχουμε κάτι συγκεκριμένο για τις μεταγραφές, θα πούμε περισσότερα».

Για την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας, η οποία συμπληρώθηκε ήδη: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Τα παιδιά κάνουν καθημερινά κατάθεση ψυχής και βγάζουν πολύ ενέργεια».

Για την αλλαγή επιπέδου του ΠΑΣ, το όνομα του οποίου ακούγεται πλέον σε όλη την Ευρώπη: «Το έχω απαντήσει και στο παρελθόν. Είχα απαντήσει ότι η ομάδα αλλάζει επίπεδο με το χρόνο και βήμα-βήμα. Η ίδια η πράξη έδειξε, ότι είμαστε σε καλό δρόμο και μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι είμαστε σε καλό επίπεδο σε σχέση με κάποια χρόνια πριν. Δεν ήταν κάτι αυτονόητο.

Τώρα είναι πιο δύσκολο να κρατηθούμε σε αυτό το επίπεδο. Ξέρετε κι εσείς ότι παίζουν πολλοί λόγοι σημασία που υπάρχει αυτή η δυσκολία, όπως ο εφησυχασμός και ότι νομίζουμε ότι ξαφνικά κάτι γινόμαστε. Σπάνια μία ομάδα κάνει 2η συνεχόμενη πολύ καλή χρονιά. Χρειάζεται προσπάθεια και είναι δουλειά μας να το περνάμε αυτό στους παίκτες. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, ώστε με την καλή διαχείριση από πλευράς μας να μείνουμε ψηλά».

Για το αν υπάρχει προτίμηση σε κάποια από τις δύο ομάδες που κληρώθηκε σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι».

Για τις προσθήκες που χρειάζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ρόστερ του: «Η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί, έφυγαν καλοί παίκτες, πρέπει να πάρουμε καλούς παίκτες. Αυτό είναι στο μυαλό μας, όλοι θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι και ψάχνουμε για το καλύτερο. Η πρόθεσή μας είναι να έχουμε κανονικά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ».