Βαθμολογία

Δεν αλλάζει άποψη ο Πανόπουλος και οι «12»

Ο Χρήστος Πανόπουλος επανέλαβε για ακόμη μία φορά τη θέση των 12 «μικρομεσαίων» να αποχωρήσουν από το νέο πρωτάθλημα, από τη στιγμή που η πρόταση τους για τη διαιτησία δεν βρίσκει ανταπόκριση.

Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στην «ΕΡΑσπορ», αναφέρθηκε στην κίνηση των «12», αλλά και την γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υποστήριξε δε ότι οι τέσσερις μεγάλες ομάδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, είναι στο πλευρό τους. Αναλυτικά όσα είπε:

Για συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, υποστήριξε: «Υπάρχει κάθετη απόφαση να μην συμμετάσχουμε, εάν δεν αλλάξει έστω και κάτι μικρό. Είναι ξανά υπογραμμένο το χαρτί. Όλοι ήταν πεπεισμένοι από το πρώτο λεπτό ότι αυτό πρέπει να γίνει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι η διαιτησία».

Για την κίνηση των «12» και το αν είναι δική του μόνο, είπε: «Είναι λάθος. Καθίσαμε σε ένα τραπέζι και αποφασίσαμε τα ίδιο. Καλύτερο περιβάλλον στη διαιτησία και καλύτερος διαμερισμός εσόδων. Oι τέσσερις μεγάλοι ήταν σύμφωνοι και για τα δύο. Οι πρώτοι που έδωσαν το πράσινο φως ήταν οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός. Όλοι μαζί προχωράμε και πάμε μπροστά για την αναδιαμόρφωση του προϊόντος.  Αυτή η πρόταση για τη διαιτησία είναι και των 16 ομάδων. Δεν έχουμε καμία σχέση με διαιτησία, κανονισμούς και νόμους. Αυτή είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ».

Για την αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας, τόνισε: «Τέσσερα θέματα έθεσε η Nova: διαιτησία, ανακατανομή εσόδων,  να βρει το άτομο που θα είναι διευθύνων σύμβουλος και θα τρέχει τη διοργάνωση και ζήτησε μείωση ομάδων σε 12 από την περίοδο 2016-2017. Το τελευταίο ούτε καν το συζητάμε. Μιλάμε όμως να γίνουν οι ομάδες 14 συν τα πλέι οφ για τον πρωταθλητή. Πρέπει να συμφωνήσουμε πρώτα "μεγάλοι" και "μικροί" και μετά θα πάμε».

Για την απόρριψη της ΕΠΟ, σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή με αυτούς πρέπει να συζητήσω. Πρέπει να μπούνε στην λογική αυτή . Το καταλαβαίνουν και αυτοί, καθώς μόνοι τους λένε ότι κάτι πρέπει να κάνουν».

Για το θεμα του αρχιδιαιτητή, είπε: «Μας δίνει κάποια ονόματα η ΕΠΟ. Εμείς πάμε την απόφαση για τον ποιον πιστεύουμε και τους λέμε αν θέλουν να συμβουλευτούν την πρόταση μας. Το ίδιο ισχύει και για τον παρατηρητή».

Για αντιπαλότητα των μεγάλων, σημείωσε: «Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αντιπαλότητα ανάμεσα στους τέσσερις μεγάλους. Πρέπει να βρουν ένα "modus vivendi" για το καλό όλων μας».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο σχολίασε: «Περιβάλλον ποδοσφαίρου άθλιο, κόσμος και παράγοντες θεωρούν ότι φταίει το επίπεδο της διαιτησίας. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί για να βρούμε τη λύση. Αν συνεχίσει αυτό θα έχουμε απώλειες ζωών, με όλα τα επεισόδια που γίνονται. Εφέτος κινδύνεψαν ζωές».

Για την Καλλονή και τον Πανθρακικό που βρίσκονται στο χαρτί της δήλωσης, εξήγησε: «Δεν έχει επικυρωθεί τίποτα στη βαθμολογία γι αυτό μετέχουν στην κίνηση των 12».

Για τον ρόλο των μεγάλων, σημείωσε: «Δύο από τις τέσσερις, θα γνωστοποιήσουν και τη θέση τους μέσα των διοικήσεων τους τις επόμενες μέρες. Ήταν οι πρώτοι που ήταν απέναντι στο θέμα της διαιτησίας».

Για τις συμμαχίες, είπε: «Πάντα, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Αν οι τέσσερις μεγάλοι συμφωνήσουν μπορούμε να δούμε καλύτερα πράγματα στο ποδόσφαιρο».

Για το αν η θέση τους εξαρτάται από ενδεχόμενη αλλαγή στην ΕΠΟ, τόνισε: «Μακριά από Super League, δεν συζητήθηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο το θέμα των εκλογών της ΕΠΟ. Είτε είναι ο κ. Γκιρτζίκης είτε κάποιος άλλος δεν αλλάζει κάτι στη θέση μας».

Για πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, είπε: «Για να μην επιβαρύνουμε το  υπάρχον κλίμα πρότεινα να μην υπάρχει κάποιος από τους τέσσερις μεγάλους στην προεδρία της Super League. Έχουν αλλάξει τα πράγματα από όταν ξεκινήσαμε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι  κάποιος από τους 12. Ο Μποροβήλος θέλει να αποχωρήσει».

Για την αδειοδότηση του Πανιωνίου, σχολίασε: «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν να δίνεται στον Πανιώνιο. Δεν γίνεται ξαφνικά να τους παίρνει η ΟΥΕΦΑ αυτό που κατέκτησαν με φοβερή προσπάθεια. Έχοντας κάνει και ένα βήμα μπροστά με τα λεφτά που έχουν δώσει τα τελευταία 2 χρόνια. Είναι εγκληματικό αυτό που γίνεται με τις αδειοδοτήσεις. Δεν υπάρχει έγκυος και ολίγον έγκυος».

Για το μέλλον της Λίγκας, υποστήριξε: «Είμαι αισιόδοξος, όταν βάζεις ένα στόχο στη ζωή τον πετυχαίνεις. Όλες οι ομάδες το θέλουν αυτό για ένα εκατομμύριο λόγους. Δεν μπορεί καμία ΟΥΕΦΑ  να μη λάβει υπόψιν της το δημόσιο αίσθημα. Αν αυτοί μιλάνε ισπανικά και εμείς Αγγλικά, τότε μόνο δεν θα υπάρξει συνεννόηση».