Βαθμολογία

Αυστηροποίηση ποινών

Η απόφαση του ΠΑΟΚ να μην κατέβει στον επαναληπτικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό οδήγησε την ΕΠΟ στην αυστηροποίηση των ποινών προς όποια ομάδα αποφασίσει κάτι παρόμοιο στο μέλλον. H ομοσπονδία φέρνει προς ψήφιση μια τροποποίηση στο άρθρο 42 του ΚΑΠ, που θα κάνει απαγορευτική για οποιαδήποτε ομάδα ανάλογη απόφαση. Εφόσον η σχετική διάταξη εγκριθεί στο μεθαυριανό Δ.Σ. της ομοσπονδίας, τότε όποια ομάδα αποχωρήσει ή παραιτηθεί από αγώνα Κυπέλλου θα αποβάλλεται αυτόματα από το πρωτάθλημα και θα υποβιβάζεται, ενώ θα μένει κι εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η ίδια μάλιστα τιμωρία θα ισχύει και για τις ομάδες που αποχωρούν από αγώνα Κυπέλλου πριν τη λήξη του κανονικού χρόνου, συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν παράτασης καθώς και των πέναλτι. Επίσης, το μερίδιό της από τα τηλεοπτικά δικαιώματα περιέρχεται στην ΕΠΟ, ενώ θα της επιβάλλεται και χρηματικό πρόστιμο 200.000 ευρώ αν πρόκειται για ομάδα Α’ Εθνικής και 50.000 ευρώ για σύλλογο της Β’ Εθνικής.

Αν δε κάποια ομάδα δεν κατέβει σε τελικό Κυπέλλου, τότε θα αποκλείεται για δύο σεζόν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το πρόστιμο θα ανεβαίνει στις 500.000 ευρώ αν πρόκειται για ομάδα Α’ Εθνικής και 100.000 ευρώ για ομάδα Β’ Εθνικής. Επιπλέον, προβλέπεται βαρύ πρόστιμο, ύψους 100.000 ευρώ, αν κάποια φιναλίστ απέχει ή δημιουργεί προβλήματα στο τελετουργικό του τελικού του Κυπέλλου.