Βαθμολογία

Μια τελετή έναρξης αθλητισμού και πολιτισμού

Άνοιξε τις «πύλες» του χθες το 14ο πανελλήνιο συνέδριο πτυχιούχων φυσικής αγωγής με την τελετή έναρξης που έγινε στην αίθουσα θεάτρου του ΟΥΗΛ με βραβεύσεις Λαρισαίων ανθρώπων του αθλητισμού αλλά και άλλων εκτός πόλης ενώ ξεχωριστή ήταν η βράβευση του μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που δείχνει την προσπάθεια της ΠΕΠΦΑ να συνδυάσει τον πολιτισμό με τον αθλητισμό.

Η τελετή έναρξης που την παρουσίασε η γυμνάστρια Σοφία Παθέκα ξεκίνησε με χαιρετισμό του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του αντιδημάρχου Σπύρου Μπαρμπούτη που εγκωμίασαν την ενέργεια της ΠΕΠΦΑ το συνέδριο να γίνει για πρώτη φορά στην Περιφέρεια και όχι στην Αττική όπως μέχρι τώρα.

Από κει και πέρα μίλησε ο πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ Δημήτρης Γρηγοριάδης που αναφέρθηκε στην καταρράκωση του αθλητισμού, στο κλείσιμο των αθλητικών σχολείων, της κατάργησης του προγράμματος μαζικού αθλητισμού αλλά και της ελλιπούς προετοιμασίας ενόψει της Ολυμπιάδας του Λονδίνου από τους αθλητές.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο συνέδριο ο αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου Άνθιμος (με μια εντυπωσιακή ομιλία) εκπροσωπώντας τον σεβασμιότατο κ. Ιγνάτιο.

Ακολούθησε ομιλία της περιφερειακής διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίας Πράντζιου και του διευθυντή του γραφείου φυσικής αγωγής κ. Κώστα Στυλιανάκη.

Στη συνέχεια ακολούθησε απονομή τιμητικών διακρίσεων στο σύλλογο μαραθωνοδρόμων Λάρισας (τη διάκριση παρέλαβε ο Στέλιος Κουζελέας), στον «πατριάρχη» της λαρισινής γυμναστικής Χρήστο Κλέτσα, στον παράγοντα του μπάσκετ και πρόεδρο της ΕΣΚΑΘ Δημήτρη Ντούγκο, στον παλαίμαχο Λαρισαίο μπασκετμπολίστα του ΓΣΛ Νίκο Σταυρόπουλο (που εξηγούσε πώς ένα χαστούκι που δέχθηκε από τον γυμναστή Χρήστο Κλέτσα τον βελτίωσε ως άνθρωπο), στον κυπελλούχο πρόεδρο της ΑΕΛ Κώστα Σαμαρά (που είπε ότι η ΑΕΛ της δεκαετίας του ’80 ήταν η καλύτερη όλων των εποχών με βάση τα επιτεύγματά της, στην μνήμη του προέδρου τα πρωταθλήτριας ΑΕΛ Στέλιου Καντώνια (την πλακέτα παρέλαβε ο γιός του Γιάννης που είπε ότι επιχειρηματικά συνεχίζουν με τις αξίες που έδωσε ο αείμνηστος και η εταιρία παραμένει να έχει 500 θέσεις εργασίας παρά την οικονομική κρίση ενώ εξέφρασε και το παράπονο ότι ο μόνος φορέας του νομού που τίμησε την μνήμη του προέδρου της πρωταθλήτριας ΑΕΛ ήταν η ομάδα του Πυργετού).

Ακολούθησε τιμή στον αειθαλή παλαίμαχο παίκτη της ΑΕΛ Γιάννη Βαλαώρα που αφιέρωσε το έπαθλό του στον πρώτο γυμναστή που είχε τον Γιώργο Τσαλόπουλο που απεβίωσε πρόσφατα για να ακολουθήσει η τιμή στον αείμνηστο Γιάννη Λάτσιο για την αθλητική του προσφορά. Την πλακέτα παρέλαβε ο πατέρας του Τιμολέων που δεν άντεξε τη συγκίνηση όταν ευχαριστούσε τους διοργανωτές.

Στην συνέχεια σειρά είχε η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργυροπουλίτισσα (όπως τόνισε η ίδια και όχι Τυρναβίτισσα) δισκοβόλος Κατερίνα Βόγγολη για να πάρει σειρά ο «χρυσός» ολυμπιονίκης στο άθλημα της πάλης στη Μόσχα (1980) Στέλιος Μηγιάκης.

Η σειρά των τιμητικών διακρίσεων έκλεισε με τον μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που παρέλαβε την πλακέτα από την αντιπεριφερειάρχη Ρένα Καραλαριώτου. Ο Μίμης Πλέσσας τόνισε ότι οι Έλληνες είναι παντού πρώτοι όπου και να ασχολήθηκαν θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την οικονομική κρίση που διανύουμε.

Στη συνέχεια η αντιπεριφερειάρχης κήρυξε την τελετή έναρξης ενώ εγκαινιάσθηκε και έκθεση ψηφιδωτών με θέμα τους Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία