Βαθμολογία

Πογιέτ: «Συμπεράσματα για τη συνέχεια»

Δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο από τον βαθμό στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης τη Δευτέρα (7/3) η ΑΕΚ, η οποία έμεινε στο 0-0. Στη συνέντευξη Τύπου ο Γκουστάβο Πογιέτ παραδέχτηκε ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και ότι το ματς θα κρινόταν στο γκολ, ενώ ξεκαθάρισε πως έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια απ' όσα είδε. Αναλυτικά:

«Γνωρίζαμε ότι το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο από τη στιγμή που στον Αστέρα υπάρχει νέος προπονητής. Εμένα μου αρέσει να βλέπω τον αντίπαλο, να αναλύω τα καλά και τα κακά της κάθε ομάδας, τα υπέρ και τα κατά της αντιπάλου ομάδας. Αν θα σκεφτόμουν πέντε διαφορετικές ομάδες, για το πως θα έπαιζε ο Αστέρας, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πως θα έπαιζε η αντίπαλη ομάδα, οπότε αυτό αξίζει να το πιστωθεί ο προπονητής του Αστέρα, οπότε θα χρειαζόμασταν να ψάξουμε οπωσδήποτε τους δρόμους για να πάρουμε το παιχνίδι. Δυστυχώς δεν βρήκαμε ρυθμό, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε φάσεις. Όποια ομάδα θα σκόραρε, θα έπαιρνε το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα το θεωρώ δίκαιο. Από εκεί και πέρα συμβαίνουν διάφορα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Έπαιξε ρόλο ο τραυματισμός του Γιόχανσον και αν δεν είχαμε τις απώλειες, όπως του Κορδέρο, ο οποίος ήταν το πρώτο ματς που δεν αγωνίστηκε, θα είχαμε περισσότερες δυνάμεις. Από αυτό το ματς μπορώ να βγάλω τα συμπεράσματα, για το ποια στοιχεία λείπουν, για να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε στην συνέχεια».

Για τον Τζιμπούρ: «Ο Τζιμπούρ δεν μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα στο σύστημα 4-4-2. Γενικά ψάχνει μια θέση για να παίξει. Όταν έχουμε τον έλεγχο, μπορεί να βοηθήσει. Αν παίζει η ομάδα κάτω από τον μέσο όρο, τότε προσπαθεί και ο ίδιος να βοηθήσει».

Για τον Μάνταλο: «Δεν είναι κακό που δεν έπαιξε ο Μάνταλος. Στο ποδόσφαιρο μιλάμε για ευκαιρίες. Οι παίκτες καλούνται να ανταποδώσουν στις θέσεις. Δίνω κάποιες ευκαιρίες στους παίκτες για να μπορέσουν να παίξουν. Ο Μάνταλος μας έλειψε στο ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά κέρδισε σήμερα με τον Αστέρα ήρθαμε ισόπαλοι. Δεν είναι ότι χάσαμε σήμερα».

Για την αλλαγή που μπορεί να έχει μία ομάδα μ' έναν προπονητή: «Σε ένα ποσοστό τόσο των προπονήσεων, όσο και ο προπονητής μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να βελτιωθεί. Η πλειοψηφία των προπονητών όταν πρόκειται να λύσουν το θέμα, είναι να αγοράζουν παίκτες. Η ποιότητα κοστίζει».

Για τον Αστέρα: «Πιστεύω ότι ο Αστέρας έπαιξε με έξυπνο τρόπο. Ανάγκασε και τις δύο ομάδες να παίξουν πολύ κλειστά. Προφανώς πίστεψε ότι θα μπορούσε είτε να το κερδίσει το ματς είτε να το χάσει, ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού. Νομίζω ότι ο τραυματισμός του Γιόχανσον, δεν μας επέτρεψε να πάρουμε την απόφαση προκειμένου να ρισκάρουμε περισσότερο. Είμασταν 100% σίγουροι ότι ο Κορδέρο δεν θα τελείωνε το παιχνίδι. Αν έλειπε ο τραυματισμός, θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε περισσότερο. Ήταν πολύ καλή η δουλειά του προπονητή του Αστέρα. Έπαιξε πολύ κλειστά σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΣ, όπου δημιουργήθηκαν πέντε ευκαιρίες εκατέρωθεν. Εμένα μου αρέσει αυτό, ότι αρχίζει να χτίζει την ομάδα από την άμυνα».