Βαθμολογία

«Πηγάδια σαν… θέατρο, ενώ στο Αγρίνιο μας γ@μ…»

Την οργή του για την αποχή του κόσμου από τις εξέδρες του γηπέδου των Πηγαδίων εξέφρασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά την κυριακάτικη (6/3) αναμέτρηση με την Καλλονή.

«Σήμερα ήταν λες και παίζαμε χωρίς κόσμο, σαν να ήμασταν στο θέατρο, ενώ ας πούμε στο Αγρίνιο ο εκεί κόσμος μας γ@μ...», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του.

Εντούτοις, ο τεχνικός της Ξάνθης εξέφρασε το σεβασμό του για το σύλλογο, ενθυμούμενος παράλληλα, την περυσινή διάκριση της συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αρχικά, ο Λουτσέσκου δήλωσε: «Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Δούλεψαν πολύ, έτρεξαν δημιούργησαν πέντε μεγάλες ευκαιρίες και κάποιες ακόμη καλές φάσεις.

Είναι λογικό σε τέτοια ματς αν δεν σκοράρεις, να χάνεις την ισορροπία σου. Η Καλλονή μας δημιούργησε επικίνδυνες αντεπιθέσεις στο τέλος, όταν εμείς την πιέζαμε. Ξεκάθαρα θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει αυτό το ματς».

Ερωτηθείς αν περίμενε τόσο καλή την ουραγό του πρωταθλήματος, ο Ρουμάνος τεχνικός απάντησε: «Το ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο ματς και ότι η Καλλονή στα τελευταία δυο παιχνίδια της ήταν πολύ καλή. Και με τον Λεβαδειακό δημιούργησε πολλές φάσεις και έχασε από ένα λάθος του διαιτητή, ενώ και με τον Πλατανιά ήταν πολύ καλή και κέρδισε με 2-1.

Ήταν δύσκολο, το ξέραμε και γι’ αυτό το λόγο έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Στο ποδόσφαιρο όταν κάνεις τέτοιες ευκαιρίες και δεν σκοράρεις τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα».

Στη συνέχεια είπε για την ομάδα του: «Έχω μεγάλο σεβασμό για την Ξάνθη. Έχω περάσει πολύ καλά εδώ, αλλά έχω να πω στον κόσμο της ότι 1 χρόνο και 10 μήνες πριν έπαιζε μπαράζ παραμονής και στο ξεκίνημα της περυσινής σεζόν ήταν σε δύσκολη θέση.

Από τον Οκτώβριο το αλλάξαμε, παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, φτάσαμε στον τελικό. Αποκτήσαμε μία καλή νοοτροπία παίζοντας καλά με τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και το καλοκαίρι είχαμε πολλές αλλαγές για διάφορους λόγους.

Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, πετύχαμε την παραμονή πολλούς αγώνες πριν το τέλος, παλεύοντας. Είχαμε κακή περίοδο, είχαμε όμως τη δύναμη να την ξεπεράσουμε και να επιστρέψουμε και πέντε παιχνίδια τώρα μπορώ να πως ότι είμαστε μετά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, η ομάδα με τις λιγότερες ήττες, έχοντας καλή νοοτροπία, παλεύοντας και δουλεύοντας πολύ, με καλά και κακά αποτελέσματα».

Ο Λουτσέσκου κράτησε το… καλύτερο για το τέλος: «Πλέον είμαστε στο φινάλε, παίζουμε για την πεντάδα, αλλά σήμερα ένιωσα ότι παίζαμε σε… θέατρο, σε αντίθεση για παράδειγμα με το Αγρίνιο, όπου οι φίλαθλοι μας γ@μ... από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος.

Έτσι ενώ στο 65′ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ μας και είχαμε έλεγχο, δημιουργώντας μια απίστευτη ατμόσφαιρα και πιέζοντας, έκαναν το διαιτητή να υποπέσει σε πολλά λάθη τα οποία επηρέασαν το ματς. Ήταν παρόμοια η κατάσταση με τον Πανθρακικό, αλλά κερδίσαμε 1-0 και είδα σήμερα ότι ο Πανθρακικός κερδισε τον ΠΑΟΚ.

Συγγνώμη που θα σας το πω, αλλά είναι δύσκολο το πρωτάθλημα. Ο κόσμος πρέπει να είναι περήφανος για την ομάδα και τη δουλειά των παικτών είτε τελειώσουμε στην 7η θέση είτε στη 10η, καθώς θα έχουμε ψηλά το κεφάλι για τη δουλειά που έχουμε κάνει. Οι παίκτες μου αξίζουν πολλά από τον κόσμο της ομάδας».