Βαθμολογία

Πετράκης: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Δεύτερη νίκη στη σειρά πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίο κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού με 2-0 πιάνοντας πολύ καλή απόδοση. Στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Πετράκης τόνισε ότι η ομάδα του είναι σε καλό δρόμο, καθώς είναι εμφανές πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ ρωτήθηκε και για το 3-5-2 με το οποίο έχουν έρθει τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα. Αναλυτικά όσα είπε:

«Απέναντι σε μια ομάδα που ήταν σε καλό δρόμο, έπαιρνε καλά αποτελέσματα, είχε καλή οργάνωση κι ενώ υπήρχε και η ιδιαιτερότητα του γειτονικού ντέρμπι, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γι' άλλη μια φορά για τη σπουδαία προσπάθεια, για την ποιότητα σε άμυνα, σε επίθεση και τις μεταβάσεις της μπάλας και το καλό αποτέλεσμα. Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού κερδίσαμε δίκαια, ήμασταν δημιουργικοί, κάναμε ευκαιρίες, ενώ στον αντίποδα ο Παναιτωλικός μας απείλησε μόνο με περιφερειακά σουτ και στημένες μπάλες.

Είμαστε σε καλό δρόμο, δεν πρέπει να τον χάσουμε. Με ωριμότητα και αυτοσυγκέντρωση να πάμε την άλλη εβδομάδα και στην Καλλονή».

Για το 3-5-2 και πόσο άλλαξε το πρόσωπο του ΠΑΣ: «Το σύστημα παίζει το ρόλο του, αλλά είναι και πόσο καλούς παίκτες έχεις να το υπηρετήσουν και να διαχειριστούν τα υπέρ και κατά ενός συστήματος. Και με Ατρόμητο που παίξαμε όμως 4-4-2 πάλι είχαμε καλή εμφάνιση. Οι συνθήκες μας καθορίζουν κάθε φορά το σύστημα που θα παίξουμε».

Για τα συγχαρητήρια που έδωσαν 3 παίκτες του ΠΑΣ στον Κυριακίδη σε μια από τις πολλές εκπληκτικές επεμβάσεις του: «Οτιδήποτε έχει να κάνει με το fairplay πρέπει να παίρνει έκταση στην ειδησεογραφία και καλά κάνετε και το επισημαίνετε. Κάποιοι πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα».

Για τους νέους πρωταγωνιστές που αναδεικνύει ακόμα και τώρα ο ΠΑΣ και το αν άλλαξε κάτι στην ψυχολογία της ομάδας: «Δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά. Με τις μεγάλες ομάδες που προηγήθηκαν κάποια παιχνίδια, απλά δεν μας έκατσε το αποτέλεσμα. Το να κερδίζεις βοηθάει και στην ψυχολογία και στην αισιοδοξία. Ο Λίλα έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, αλλά υπάρχει κι ένα χρήσιμο εργαλείο, όπως ο Γαρουφαλιάς. Η πράξη μου καθορίζει τις κινήσεις μου. Αδικούσα τον Λίλα σε άλλη θέση, αυτή του ταιριάζει καλύτερα».