Βαθμολογία

«Να κάτσουν Κοντονής και ιδιοκτήτες σε ένα τραπέζι»

Ο Γιώργος Σπανός αποδέχθηκε την απόφαση του Σταύρου Κοντονή για την αναβολή του ημιτελικού με την ΑΕΚ, όχι όμως κι εκείνη περί ματαίωσης του Κυπέλλου.

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου υποστήριξε ότι θα πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον υφυπουργό αθλητισμού, «να φτιάξουμε έναν κώδικα αξιών και να αλλάξουμε σελίδα» γιατί «έχουμε διαλύσει το ποδόσφαιρο».

Παράλληλα, ο Σπανός εξέφρασε την αντίθεσή του με τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη πριν από το ντέρμπι της Τετάρτης (2/3), ενώ υποστήριξε ότι «ο Ολυμπιακός φέτος είναι ένα επίπεδο πάνω από όλες τις άλλες ομάδες».

«Το σκεπτικό της απόφασης του κ.Κοντονή για αναβολή του αγώνα με την ΑΕΚ μάς βρίσκει σύμφωνους. Υπήρχε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα μετά τα γεγονότα της Τούμπας. Είναι άδικη, όμως, η ματαίωση του Κυπέλλου.

Είναι άδικο για τον Ατρόμητο και θα ζητήσουμε να επανεξεταστεί η απόφαση. Μας στερεί τη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Μπορεί να γίνει ένας ελεγχόμενος τελικός, με ονομαστικά εισιτήρια και παιδιά από σχολεία. Σε ένα γήπεδο περιφέρειας, χωρίς οργανωμένους. Υπάρχουν λύσεις», είπε αρχικά ο Σπανός στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport 24 Radio 103,3».

Και συνέχισε: «Έχουμε φτάσει σε σημείο μηδέν και οι ιδιοκτήτες πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι, παρουσία του κ. Κοντονή και να φτιάξουμε έναν κώδικα αξιών και να βρούμε τις λύσεις για να αλλάξουμε σελίδα. Το έχουμε διαλύσει το ποδόσφαιρο! Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Μόνο στο οικονομικό τα βρίσκουν οι μεγάλοι».

Αναφερόμενος στην κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε: «Λέω να σταματήσει ο καθένας να πιάνει ένα μικρόφωνο και να γίνεται αρεστός, επειδή δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Το έχουμε διαλύσει. Εμένα η δουλειά μου δεν είναι αυτή. Έχω δώσει πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Στο φινάλε πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που κάνουν τα επεισόδια.

Το πρωτάθλημα το ξεκινήσαμε χωρίς χορηγό. Εγώ στα έσοδα δεν παίρνω τα ίδια με αυτά που παίρνουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Από την αρχή του πρωταθλήματος δεν έχουμε κάποιον χορηγό στη Σούπερ Λιγκ. Τι να κάνουμε δηλαδή; Να βάλουμε λουκέτο, επειδή η συμπεριφορά κάποιον ομάδων δεν είναι σωστή; Ο Ολυμπιακός φέτος είναι ένα επίπεδο πάνω από όλες τις άλλες ομάδες και σαφώς δεν έπρεπε να γίνουν αυτά τα πράγματα.

Να έρθουν στα συμβούλια να κάτσουμε και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Έχουμε πατώσει σαν ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ιστοσελίδες που ασχολούνται μόνο με τις δικαστικές εξελίξεις με αποτέλεσμα από το πρωί μέχρι το βράδυ να σπρώχνουν καχυποψία. Πρέπει να σταματήσουμε να αλληλοσκοτώνομαστε γιατί το μόνο που κάνουμε είναι να σκοτώνουμε το ποδόσφαιρο.

Θα πρέπει να γίνει μια άμεση σύγκλιση των ιδιοκτητών των ομάδων για να φτιάξουμε ένα άγραφο κώδικα και να προχωρήσουμε. Αυτή η χαοτική κατάσταση, στην οποία ο ένας να πυροβολεί τον άλλον, έχει φέρει το ποδόσφαιρο στο χειρότερο όριο».

Τέλος, για τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη είπε: «Πριν από το παιχνίδι δεν κάνεις τέτοιες δηλώσεις γιατί πυροδοτείς το κλίμα. Παραμονή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι δηλώσεις ήταν άστοχες και δημιουργείται ένα κλίμα καχυποψίας όταν λέμε ότι ο προπονητής είναι από την Αθήνα και διάφορα άλλα. Έχει φτάσει σε οριακό σημείο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι. Διαφορετικά δεν έχουμε κανένα μέλλον».