Βαθμολογία

Στραματσιόνι: «Να φτιάξουμε κάτι για την επόμενη σεζόν»

Την ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (28/2). Οι «πράσινοι» πατούσαν καλύτερα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και τελικά το πλήρωσαν.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Αντρέα Στραματσιόνι δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την έλλειψη κυνικότητας που υπάρχει στο «τριφύλλι» και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να έχει κίνητρο σε κάθε παιχνίδι μέχρι το φινάλε της σεζόν. Αναλυτικά όσα είπε:

-Παρά το ότι ήταν καλύτερος ο ΠΑΟ δεν πήρε αποτέλεσμα, τι φταίει: «Μιλώντας για ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά κατά τη γνώμη μου επαναλάβαμε τα ίδια λάθη. Και όταν έχεις δέκα ευκαιρίες ή και παραπάνω και δεν σκοράρεις, τότε στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβεί στο τέλος ένα φάουλ, να μπει γκολ και να χάσεις ένα ματς με αυτόν τον τρόπο. Το τέλος του αγώνα όμως με βρίσκει αναστατωμένο, δεν μπορούμε να χάνουμε έτσι και πρέπει να βρούμε κάτι για να το αλλάξουμε».

- Για το τι εννοεί: «Ψάχνω να βρω την κατάλληλη λέξη για στη μετάφραση, αλλά να ξέρετε ότι δεν μιλάω για παίκτες. Μπορώ να σας το πω διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός ήρθε να παίξει με την ΑΕΚ και έκανε πολύ περισσότερες φάσεις απ' ό,τι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ στο διάστημα του Πογιέτ. Οταν λοιπόν βρίσκεσαι τόσες φορές μέσα στην περιοχή, σε καταστάσεις δύο εναντίον δύο, τρεις εναντίον τριών, σε οποιαδήποτε κατάσταση μέσα στην περιοχή, πρέπει να "σκοτώνεις" τις φάσεις. Ειμαστε πολύ "καλοί", πολύ "τικ-τακ" και υπερβολή, αντί να τις τελειώσουμε απλά.

Καμια φορά μπορεί να σκέφτεσαι ότι "εντάξει δεν πειράζει, θα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες". Οχι δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία! Πρώτα βέβαια εγώ φταίω, γιατί πρέπει να τους μεταδώσω ότι πρέπει να "σκοτώνουν" την κάθε ευκαιρία και να την κάνουν γκολ.

Κάποιοι παίκτες μας επίσης, για να είμαστε ειλικρινείς είναι νέοι, ο Βλαχοδήμος, ο Βιγιαφάνιες ο Μαμούτε, αλλά τους εμπιστεύομαι και δείξαμε ως ομάδα ότι ήρθαμε εδώ και παίξαμε σωστά, αλλά πρέπει να βρούμε τη σωστή νοοτροπία. Η ομάδα ήρθε εδώ και οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ έλεγαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι όπως έπαιξαν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, επειδή κάτι κάναμε κι εμείς σωστά».

-Εάν αποτελεί κέρδος η αμυντική λειτουργία: «Παίξαμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά είχαμε προβλήματα στις αρχές των ημιχρόνων όταν η ΑΕΚ γέμισε με ψηλές μπαλιές στον Πέκχαρτ και μετά στον Αραβίδη. Και σε μία απ' αυτές έγινε το φάουλ που δόθηκε που δεν ήταν. Αλλά δεν στέκομαι σ' αυτό παρότι από εκεί μπήκε το γκολ. Γενικά η αμυντική μας γραμμή τα πήγε καλά και είμαι ικανοποιημένος».

-Τι θα πει στους παίκτες του: «Ο,τι έχω να πω στους παίκτες μου θέλω να το πω κοιτώντας τους στα μάτια και όχι εδώ. Αυτό που δεν θέλω να ακούσω από κανένα είναι ότι δεν έχουμε κίνητρο. Γιατί είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να παίζουμε πάντα για τη νίκη, αλλά και επειδή προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι. Οταν με φώναξε ο Παναθηναϊκός αυτό μου ζήτησε να χτίσω κάτι καλό. Κανείς δεν μου είπε ότι θα κριθώ τον Μάιο. Το θέμα είναι λοιπόν να φτιάξω μία καλή ομάδα και αυτό προσπαθώ να κάνω με όλες μου τις δυνάμεις».

-Για τα άσχημα αποτελέσματα στα ντέρμπι: «Εάν θυμάμαι καλά είναι το πρώτο ντέρμπι που χάνουμε όσο είμαι εδώ. Κατανοώ όμως ότι πρόκειται για σημαντικά ματς και ειδικά για τον κόσμο μας που θα ήταν καλό να του δώσουμε μία μικρή έστω χαρά. Ο ορίζοντάς μας όμως είναι να φτιάξουμε μία δουλειά που θα αποσκοπεί στην επόμενη σεζόν».