Βαθμολογία

Καρέλης: «Θέλω να προκριθεί ο Ολυμπιακός»

Τι κι αν φορούσε τα πράσινα μέχρι πριν λίγο καιρό; Στη μονομαχία της Άντερλεχτ με τον Ολυμπιακό θα υποστηρίζει τους Πειραιώτες για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Νίκος Καρέλης έδωσε συνέντευξη στη βελγική τηλεόραση στο ημίχρονο του αγώνα και ξεκαθάρισε πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί για την πρόκριση. Αναλυτικά όσα είπε στο κανάλι Sporza ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού:

Για το ποιος είναι φαβορί: «Ο Ολυμπιακός. Φέτος έχει μια πολύ καλή ομάδα και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Θυμόμαστε άλλωστε ότι οι δυο ομάδες έπαιξαν πάλι πριν από δυο χρόνια και ο Ολυμπιακός πήρε καθαρό σκορ. Πιστεύω ότι θα προκριθεί».

Για το ποια ομάδα θέλει ο Καρέλης να περάσει στην επόμενη φάση: «Ο Ολυμπιακός. Είναι ελληνική ομάδα και θέλω να δω την Ελλάδα να ανεβαίνει στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ».

Για το αν μισεί τον Ολυμπιακό, καθώς ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού: «Αυτά είναι ανόητα πράγματα. Όταν παίζει ελληνική ομάδα είμαι με την ελληνική ομάδα. Μικρός ήμουν με μια άλλη ομάδα, τον Εργοτέλη. Ως επαγγελματίας τα πράγματα είναι διαφορετικά».

Γι αυτό που του λείπει από την Ελλάδα: «Οι φοιτητές θα σου πουν ότι τους λείπει η διασκέδαση και τα εστιατόρια. Η Αθήνα προσφέρει πιο πολλές επιλογές. Όμως εμένα η δουλειά μου είναι το ποδόσφαιρο όποτε αυτά δεν με ενδιαφέρουν. Μου λείπει ο ελληνικός καιρός. Στην Αθήνα έχει τώρα 24 βαθμούς και εδώ έχει -2. Αυτό μου λείπει πολύ».

Για το πως προφέρεται ο Ολυμπιακός: «Στην Ελλάδα είναι Ολυμπιακός και γελάμε όταν οι ξένοι το λένε αλλιώς. Όμως είδες ότι τώρα στη συνέντευξη αυτή κι εγώ παρασύρθηκα μια δυο φορές».