Βαθμολογία

Πογιέτ: «Μπάγερν, Άρσεναλ κι εμείς»

Το αήττητο του Ολυμπιακού στη φετινή Σούπερ Λίγκα κατάφερε να σπάσει η ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου (13/2) στο ΟΑΚΑ νικώντας με 1-0 χάρη σε γκολ του Βάργκας.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γκας Πογιέτ ήταν ευδιάθετος και είχε κάθε λόγο. Μίλησε με σβασμό για τους Πειραιώτες τονίζοντας ότι του έδειξαν γιατί είναι πρώτοι, ενώ στάθηκε στα ψυχολογικά οφέλη που έχει αυτή η νίκη για την ομάδα του. Σχόλιο για τη διαιτησία δεν έκανε και εξήγησε ρωτήθηκε για την επιλογή του Μπαρόχα. Αναλυτικά όσα είπε:

«Όλη η οικογένεια της ΑΕΚ είναι σήμερα πολύ χαρούμενη. Θέλω να συγχαρώ όσους πήραν μέρος στο παιχνίδι, γιατί ήταν πάρα πολύ περίπλοκο. Ο βαθμολογικός πίνακας δεν λέει ψέματα ποτέ και για κάποιο λόγο ο Ολυμπιακός είναι πρώτος. Είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα και είναι πολύ δύσκολο να τους νικήσει κάποιος. Γι’ αυτό το λόγο είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Αυτό που πέτυχαν είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον. Εγώ δεν είμαι προπονητής που βασίζεται στις στατιστικές, αλλά όταν βλέπουμε κάποιον συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών μπορείς να πάρεις από εκεί κάποιες πληροφορίες. Ανεξάρτητα από το τι συνέβη στο γήπεδο, και συνέβησαν πολλά πράγματα, είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα απέναντι στην οποία ο Ολυμπιακός δεν σκοράρει. Μαζί με την Μπάγερν και την Άρσεναλ είμαστε η μοναδική ομάδα που νίκησε τον Ολυμπιακό, οπότε θα έχω μια καταπληκτική νύχτα απόψε», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας περαιτέρω για τον αντίπαλο είπε: «Μου έδειξαν γιατί είναι πρωτοπόροι. Είναι δυνατοί, έχουν τεχνική και δύσκολα μπορείς να τους νικήσεις. Πήραν τρεις νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ και λίγο έλειψε να προκριθούν. Αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσπάθεια των παικτών του: «Σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορείς παρά να είσαι συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν μπορείς να πάρεις ανάσα, η προσπάθειά μας ήταν συνεχής και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου».

Όσο για τα ψυχολογικά οφέλη της νίκης είπε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η νίκη αυτή θα βοηθήσει την αυτοπεποίθηση των παικτών. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πειστούν οι παίκτες για τη δουλειά τους από μια νίκη επί του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος».

Κληθείς να σχολιάσει τη διαιτησία είπε: «Εγώ δεν κάνω τον διαιτητή ούτε στις προπονήσεις. Το μόνο που μπορεί να σου κάνει αυτό, είναι να σου φέρει προβλήματα. Οπότε δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο, ούτε για καλό ούτε για κακό τίποτα. Σέβομαι τις απόψεις όλων, μερικές φορές μπορείς να τις υποστηρίξεις, άλλες όχι».

Σχετικά με τις δικές του φιλοδοξίες ανέφερε: «Ήρθα στην ΑΕΚ για να κερδίσω. Δεν ήταν θέμα χρημάτων. Παίρνω καλά λεφτά, οπότε δεν έχω παράπονο. Αν θέλει κάποιος χρήματα μπορεί να πάει στην Κίνα ή σε άλλα πρωταθλήματα. Εγώ είμαι εδώ και προσπαθώ να κερδίζει η ομάδα. Μέχρι τώρα τα πάμε πολύ καλά».

Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ΑΕΚ, δεδομένων των αγωνιστικών προβλημάτων (κάρτες, τραυματισμοί κλπ.) είπε: «Το επόμενο χρονικό διάστημα θα λείπουν αρκετοί παίκτες λόγω τιμωριών, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σχετικά με την επιλογή του Μπαρόχα αντί του Ανέστη είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω για την ερώτηση. Έχω να πω τα καλύτερα για τον Ανέστη. Αυτό που έκανε για μένα, για την ομάδα σαν σύνολο και την ΑΕΚ είναι εκπληκτικό. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν. Είναι ένα προαίσθημα. Γι’ αυτό μας πληρώνουν, πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που δεν γίνονται απολύτως κατανοητές. Ας μην καταστρέψουμε τη νύχτα (γέλια)».

Τέλος, για την απόφασή του να αφήσει εκτός αποστολής τον Τζιμπούρ τόνισε: «Θα είμαι ο πρώτος που θα πει ότι έκανε κάτι λάθος. Ελπίζω να μην συμβεί. Ξεκινήσαμε τα πρώτα 15 λεπτά με τον Μάνταλο αριστερά, αλλά δεν μας βγήκε. Έκανα λάθος και το λέω. Από τη στιγμή που νικήσαμε μη με ρωτάτε για τον Τζεμπούρ».