Βαθμολογία

«Είναι προφανές ότι η αριθμητική ανισορροπία έκρινε το ματς»

Την ήττα με 1-0 γνώρισε το βράδυ του Σαββάτου (13/2) στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που οι Πειραιώτες έχουν παράπονα από τις αποφάσεις του Καλογερόπουλου.

Αυτό αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος τόνισε ότι το παιχνίδι κρίθηκε από τις αποβολές που δόθηκαν σε βάρος της ομάδας του. Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού και τα παράπονά του προς τον τέταρτο για την διαιτησία: «Σε σχέση με το 2ο σκέλος της ερώτησής σας στο τέλος του αγώνα είχαμε μία φυσιολογική συζήτηση με τον διαιτητή. Ήταν ήταν συζήτηση που δεν έλλειπε ο σεβασμός και έγινε για τις αποφάσεις του στην διάρκεια του αγώνα. Σε σχέση με το παιχνίδι ξεκινήσαμε πολύ καλά. Στα πρώτα 25 λεπτά ήμασταν ανώτεροι. Είχαμε τον έλεγχο. Καμία εκ των 2 ομάδων δεν έκανε σπουδαία φάση.

Στα πρώτα 25 όμως είχαμε τον έλεγχο. Στα τελευταία 15 ανέβασε την απόδοσή της η ΑΕΚ. Στο β' μέρος ξεκινήσαμε καλά αλλά μετά συνέβησαν πράγματα που δεν μας επέτρεψαν να ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο και το παιχνίδι. Έγιναν πράγματα που δεν μας άφησαν να δούμε το ματς. Από την στιγμή που μείναμε με 10 ξέραμε πως θα δεχθούμε πίεση. Όμως η αλήθεια είναι πως δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Ελέγχαμε το ματς. Από την φάση του πέναλτι και μετά δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Υπάρχουν πράγματα που θα μιλήσουμε εσωτερικά στην ομάδα και στα λάθη που κάναμε. Αυτά αφορούν λάθη μέσα στην ανάλυση του αγώνα που θα κάνουμε στην ομάδα».

Τις διαμαρτυρίες προς τον ρέφερι, η ένταση και τι αφορούσε και οι ενέργειες των Ρομπέρτο - που πήγε να ηρεμήσει την ομάδα - και Σιόβα που έκανε χειρονομία με τα τέσσερα δάχτυλα όταν τον έβριζε όλο το γήπεδο: «Από μένα οι παίκτες ακούν πράγματα που αφορούν μόνο στο ποδόσφαιρο. Νομίζω το έχουμε αποδείξει. Πως ασχολούμαστε με το πως θα παιχθεί μπάλα και όχι με κάτι άλλο. Γι' αυτό είμαστε τόσο μπροστά στην βαθμολογία. Γι' αυτό έχουμε την μεγάλη διαφορά και θα είμαστε σε λίγες αγωνιστικές. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αντιδράσεις ανάλογα με την ένταση του αγώνα αλλά γενικά νομίζω πως εμείς ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο».

Τον Πάρντο: «Δεν έχουμε πληροφορίες για τον τραυματισμό του. Μπορώ να σας πω όμως ότι ο Πάρντο δεν θα είναι διαθέσιμος για την Άντερλεχτ. Θα είναι άλλος παίκτης που θα τον εμπιστευόμαστε».

Την Άντερλεχτ και το εάν θα δώσει ευκαιρία στον Πουλίδο αντί του Ιντέγιε: «Σήμερα μόλις τελείωσε ένα δύσκολο ματς για εμάς όπου συνέβησαν πράγματα που δεν άφησαν ευχαριστημένους. Από αύριο θα αρχίσουμε να κοιτάζουμε τον αγώνα με την Άντερλεχτ».

Το τι ρόλο έπαιξαν οι δύο αποβολές και το εάν θεωρεί πως ήταν ο λόγος της ήττας: «Πιστεύω πως όχι μόνο εσείς αλλά και όλοι δεν θα έπρεπε να την έχουν αυτήν την απορία. Στο α' μέρος που δεν είχαμε τις ελλείψεις δεν είχαμε πρόβλημα. Είναι προφανές ότι η αριθμητική ανισορροπία έκρινε το ματς».

Τις φάσεις που κουβέντιασε με τον διαιτητή: «Ήταν πράγματα που αφορούσαν στο τι έγινε μέσα στο γήπεδο. Ήταν συζήτηση φυσιολογική και δεν έλλειπε ο σεβασμός από εμένα. Όπως το κάνω και με τους αντίπαλους προπονητές και με τους διαιτητές το ίδιο».

Το τι έγινε την στιγμή της έντασης με τον διαιτητή και εάν είχε να κάνει με απόφασή του, φάση ή ρίψη κροτίδων: «Σήμερα δεχθήκαμε μία απόφαση να παίξουμε κεκλεισμένων των Θυρών. Την δεχθήκαμε αν και έχουμε φιλάθλους που έδειξαν πως είναι υποδείγματα με τον ΠΑΟΚ και που ήταν πολύ καλή φιλοξενία. Εάν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό που έγιναν συγκεκριμένα πράγματα εκεί, είμαστε η μόνη ομάδα που έχουμε δεχθεί αυτήν την τιμωρία. Αυτό που βγαίνει χαμένο από αυτά που γίνονται είναι το άθλημα. Είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι άνθρωπος που βλέπει το ποδόσφαιρο και ασχολείται διαρκώς και θέλω να γίνονται συνεχώς καλά παιχνίδια. Καταλαβαίνω την καυτή ατμόσφαιρα όμως κάποιες φορές με αυτά που γίνονται βγαίνει χαμένο το ποδόσφαιρο».