Βαθμολογία

Λισγάρας: «Αξίζει να είναι στην πεντάδα η Ξάνθη»

Εφικτός είναι για την Ξάνθη ο στόχος της παρουσίας της στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Χρήστο Λισγάρα. Μιλώντας, λοιπόν, την Παρασκευή (12/2) στην επίσημη ιστοσελίδα των Θρακιωτών, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός τόνισε ότι η ομάδα του αξίζει να βρεθεί στα πλέι οφ, ενώ αναφέρθηκε και στο τι άλλαξε προς το καλύτερο τις τελευταίες εβδομάδες για το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αναλυτικά, όσα είπε ο Λισγάρας:

Η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια παίζει καλό ποδόσφαιρο και τις προηγούμενες αγωνιστικές αυτό είχε και βαθμολογικό αντίκτυπο… Οι δύο νίκες με Ηρακλή και Παναθηναϊκό ήταν κάτι που περίμενε η ξανθιώτικη ομάδα;

«Από τον ΠΑΣ Γιάννινα και μετά βελτιώθηκε αρκετά η αγωνιστική μας εικόνα και έχουμε διάρκεια. Η μία καλή εμφάνιση διαδεχόταν την άλλη, αλλά δεν παίρναμε τις νίκες που αξίζαμε. Τα νικηφόρα αποτελέσματα με τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ σημαντικά και δίκαια. Γενικά πιστεύαμε ότι έχοντας διάρκεια στο καλό ποδόσφαιρο θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Δεν απογοητευτήκαμε αλλά αντίθετα συνεχίσαμε στο ίδιο πλάνο με την ίδια προσήλωση. Δεν σταματάμε όμως μόνο σ' αυτές τις δύο νίκες και καθημερινά δουλεύουμε για το κάθε επόμενο παιχνίδι».

Τι πιστεύεις ότι έχει αλλάξει στα τελευταία παιχνίδια;

«Έχει αλλάξει η αγωνιστική μας εικόνα. Και νωρίτερα, όμως, σε πολλά παιχνίδια αξίζαμε τη νίκη η οποία για διάφορους λόγους δεν ερχόταν. Σκοπός μας είναι και στη συνέχεια να κρατήσουμε τον ίδιο ρυθμό για να πάνε καλά τα πράγματα για μας. Είναι σημαντικό το να κρατήσουμε την ίδια θέληση, το ίδιο πάθος, τον ίδιο ζήλο που δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι. Εμείς να είμαστε καλά σαν ομάδα και πιστεύω πως όλα τα άλλα θα γίνουν».

Ακολουθεί το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια. Πώς περιμένεις αυτή την αναμέτρηση και πώς προετοιμάζεται η ομάδα;

«Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στις επιτυχίες και να ανέβουμε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Περιμένουμε να δείξουμε πάλι τον καλό μας εαυτό. Ο τρόπος δουλειάς και ο τρόπος σκέψης δεν αλλάζει».

Η αναμέτρηση με τον Αστέρα δεν είναι η μόνη εντός έδρας γιατί υπάρχει και ο Πανθρακικός για την 23η αγωνιστική στο “SKODA Ξάνθη Arena”. Με τι θα ήσουν ικανοποιημένος από αυτές τις δύο αναμετρήσεις;

«Για μας υπάρχει μόνο ο Αστέρας. Το επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό δεν είναι προτεραιότητα. Πρώτα ο Αστέρας, μετά ο Πανθρακικός. Αυτή είναι η λογική μας, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Ο στόχος της 5άδας είναι εφικτός για την SKODA Ξάνθη;

«Στόχος μας είναι να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι. Με όποιο αντίπαλο και να παίζουμε. Από εκεί και πέρα η 5άδα σαν στόχος είναι καλός να υπάρχει. Και δεν βλέπω τον λόγο να μην τον κυνηγήσουμε. Σεμνά και ταπεινά δουλεύουμε και εστιάζουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και το “ταμείο” θα γίνει στο τέλος. Πιστεύω πως η SKODA Ξάνθη πρέπει να είναι μέσα στην 5άδα. Της αξίζει».

Διανύεις την 2η σεζόν σου με την ξανθιώτικη φανέλα έχοντας συμπληρώσει μέχρι στιγμής 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου και από την ομάδα και από την πόλη της Ξάνθης και ποιες οι προσωπικές σου βλέψεις;

«Μόνο θετικές είναι οι εντυπώσεις μου και από την ομάδα και από την πόλη. Κι εγώ και η οικογένειά μου νιώθουμε πολύ καλά εδώ. Αναφορικά με τις προσωπικές μου φιλοδοξίες αυτές ξεκινούν από την ομάδα. Θέλω πρωτίστως να είμαι υγιής και στην συνέχεια να δίνω ό,τι έχω για την ομάδα».

Το δικό σου μήνυμα στον κόσμο της Ξάνθης;

«Στα τελευταία παιχνίδια και με τον ΠΑΟΚ και με τον Ατρόμητο τον νιώσαμε περισσότερο κοντά μας από κάθε άλλο παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Πραγματικά μας έδωσε ώθηση και μας βοήθησε όταν ήμασταν πίσω στο σκορ.

Πιστεύω ότι θα είναι κοντά μας όχι μόνο αυτή την Δευτέρα αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας στην καθημερινότητά του αλλά θέλουμε - στο μέτρο του δυνατού - να είναι δίπλα στις δικές μας προσπάθειες και εμείς να τους το ανταποδίδουμε με καλές εμφανίσεις και νίκες».