Βαθμολογία

Λουτσέσκου: «Η τύχη δεν είναι μαζί μας»

Με άδεια χέρια αποχώρησε από το Φάληρο η Ξάνθη. Μπορεί να στάθηκε εξαιρετικά κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-0 από τους Πειραιώτες. Στη συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την απόδοση των παικτών του και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η ομάδα του παίζει καλά, αλλά δεν παίρνει αυτό που δικαιούται. Αναλυτικά:

«Δυστυχώς για την ομάδα μου και τους παίκτες μας, χάσαμε αυτό το παιχνίδι ακόμα κι όταν παίξαμε απέναντι σε μία δυνατή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, παίξαμε με αυτοπεποίθηση, προσπαθήσαμε να σταματήσουμε την ανάπτυξη του Ολυμπιακού από την άμυνα πιέζοντας αρκετά στο κέντρο και με γρήγορες επιθέσεις να παίξουμε στην πλάτη τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να δούμε τι μπορούσε να συμβεί.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν τέλειο για εμάς χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει ατομικά την ποιότητα που μπορεί να χαλάσει τις ισορροπίες των αντιπάλων του. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να κρατήσουμε τη συνοχή. Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε στον ίδιο ρυθμό μέχρι τη στιγμή που χάσαμε μία σημαντική ευκαιρία με το δοκάρι.

Υπήρχε άλλη μία ευκαιρία από τον Ολυμπιακό που ήταν δώρο από την άμυνά μας και του τερματοφύλακά μας και άλλη μία με τον Λουσέρο που πέρασε άουτ. Ηταν οι ξεκάθαρες ευκαιρίες για να αλλάξουν το αποτέλεσμα. Κάναμε ένα λάθος και δεχτήκαμε γκολ από μία ανοικτή μπαλιά, χωρίς καλή αξιολόγηση εκείνη τη στιγμή αφήνοντας χώρους στην πλάτη μας. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν δεν σκοράρεις στις ευκαιρίες που δημιουργείς απέναντι σε αυτές τις ομάδες».

Ο κ. Πανόπουλος είπε ότι η Ξάνθη είναι ένα μεγάλο χωριό στο τέλος του πρώτου γύρου, αλλά στα τελευταία παιχνίδια αποδεικνύει ότι είναι καλή ομάδα, αλλά απλά δεν έχει το εύκολο γκολ. Πού εντοπίζετε το πρόβλημα;

«Δεν είναι μόνο με την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ. Είναι και αυτό με τον Ατρόμητο με δέκα ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Πιθανόν είμαστε σε μία περίοδο που η τύχη μπορεί να μην είναι μαζί μας. Πιθανότατα να φταίει ότι αντιμετωπίζουμε τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και να μην υπάρχει το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Ειλικρινά πρέπει να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη δουλειά που έχουν κάνει. Είναι αδύνατον αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, να μην φτάσουμε στα γκολ και στις επιτυχίες».