Βαθμολογία

Σίλβα: «Είμαι ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό»

Να βγάλει αντίδραση μετά το πρώτο του στραβοπάτημα στο πρωτάθλημα καλείται ο Ολυμπιακός, ο οποίος το Σάββατο (23/1) υποδέχεται την Ξάνθη. Ο Μάρκο Σίλβα μέσω της NOVA αναφέρθηκε σε αυτό το παιχνίδι και τις δυσκολίες που θα έχει. Εκτός αυτού ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτεται κάτι άλλο πέραν του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή, ενώ δεν θέλησε να πει αν θα αποχωρήσουν παίκτες από τους Πειραιώτες. Αναλυτικά:

Τι εικόνα έχετε για την Ξάνθη που αντιμετωπίζει αύριο ο Ολυμπιακός;

«Είναι αλήθεια πως η Ξάνθη είναι μία ομάδα με πολύ ποιότητα. Είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία τελευταία έκανε πολύ καλά παιχνίδια. Παίρνουμε σαν κυριότερο παράδειγμα το τελευταίο της παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι μία ομάδα η οποία θα μας δημιουργήσει δυσκολίες. Πρέπει να σκεφτόμαστε πως όταν μία ομάδα παίζει εναντίον μας, δεν έχει καμία σχέση όταν δίνει κάποιο άλλο ματς. Όλες οι ομάδες, όταν έρχονται να παίξουν απέναντι σε εμάς, σίγουρα εμφανίζουν διαφορετικό και πολύ βελτιωμένο πρόσωπο. Και σαν παράδειγμα θα πάρουμε τον Πλατανιά. Είναι μία ομάδα η οποία τελευταία δεν είχε καταφέρει να κάνει ένα καλό παιχνίδι και να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως, απέναντί μας ήταν ανταγωνιστικός, πολύ δυνατός. Και ήταν μία ομάδα η οποία μας δημιούργησε δυσκολίες. Το ίδιο περιμένουμε και από την Ξάνθη. Θα είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με τα άλλα της παιχνίδια. Περιμένουμε πως θα μας δημιουργήσει δυσκολίες. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για να την αντιμετωπίσουμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Προ ημερών βρεθήκατε στην Πορτογαλία. Ευτυχώς που η Πόρτο είχε κλείσει προπονητή, διότι θα ψάχναμε τι θα κρυβόταν πίσω από την ταξίδι σας. Προφανώς είχατε να διευθετήσετε ένα προσωπικό θέμα;

«Είναι αλήθεια πως δεν είχε σχέση το ένα περιστατικό με το άλλο. Το ταξίδι στην Πορτογαλία ήταν προγραμματισμένο. Όλοι ξέραμε πως δεν είχε καμία σχέση με το θέμα της Πόρτο. Θέλω να σας πω πως στον Ολυμπιακό είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά μου και με τα αποτελέσματα της δουλειάς μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ. Δεν έχει καμία σχέση το γεγονός πως συζητήθηκε το όνομά μου για τον πάγκο της Πόρτο, με τη δουλειά μου στον Ολυμπιακό. Δεν το κρύβω, είμαι περήφανος γιατί είναι σημαντικό να συζητείται το όνομά σου. Σημαίνει πως κάνεις καλά τη δουλειά σου. Όμως, όλοι γνωρίζουν στον Ολυμπιακό πως είμαι ευχαριστημένος εδώ και ότι σκοπεύω να συνεχίσω, προετοιμάζοντας ήδη τον επόμενο αγώνα».

Να περιμένουμε περαιτέρω μείωση του ρόστερ;

«Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, δηλαδή μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση και με όλους τους ανθρώπους του συλλόγου που ασχολούνται με το θέμα αυτό. Όλοι γνωρίζουν τις προθέσεις και το τι χρειάζεται η ομάδα. Όλοι έχουμε συζητήσει μεταξύ μας και γνωρίζουμε ποιο είναι το καλό για την ομάδα. Θα δούμε τι μπορεί να συμβεί μέχρι το τέλος του μήνα. Εμείς χρειαζόμαστε συναγωνισμό μέσα στην ομάδα. Δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό όταν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές. Επίσης, θέλουμε οι ποδοσφαιριστές μας είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι εδώ με την εργασία τους μέσα στην ομάδα που βρίσκονται. Επίσης θα μιλήσουμε και με τους ποδοσφαιριστές. Και όλοι μαζί θα πρέπει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις σε σχέση με τον αριθμό των ποδοσφαιριστών στους οποίους θα καταλήξουμε. Δεν έχει να κάνει απλώς με τον στόχο να φύγουν οι ποδοσφαιριστές. Έχει να κάνει με το σύνολο των γεγονότων. Ποιος θα μείνει και αυτός που θα μείνει, θέλουμε να είναι ευχαριστημένος. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Θα δούμε τι είναι καλύτερο να γίνει μέσα στην ομάδα έως το τέλος Ιανουαρίου και αν θα έχουμε κάποια έκπληξη».