Βαθμολογία

Τούντορ: «Όλοι παίζουν έτσι απέναντί μας»

Δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ από τη Μυτιλήνη, ωστόσο, το 2-1 τον κρατά στο κόλπο της πρόκρισης με το γκολ του Μακ να είναι πολύ σημαντικό.

Ο Ιγκόρ Τούντορ στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει η ομάδα του στη δημιουργία, ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις για τον Μπερμπάτοφ και τις μεταγραφές. Αναλυτικά:

Για το πώς εξηγεί την κακή εμφάνισή του ΠΑΟΚ που ήρθε μετά από ένα διάστημα που η ομάδα ξεκουράστηκε: «Αυτό που έχω δει στους έξι μήνες, είναι ότι δεν υπάρχει διαφορά αν αντίπαλος μας είναι η πρώτη ή δεύτερη ομάδα ή η τελευταία. Όλοι παίζουν το ίδιο απέναντί μας. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε πολύ για το σύστημα . Έβαλα αυτούς που θεωρούσα καλύτερους. Έχουμε πρόβλημα στα τριάντα τελευταία μέτρα, δεν είμαστε επικίνδυνοι. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Παίζουμε σωστά, πιστεύω είδατε και κάποια θετικά, αλλά όταν φτάνουμε εκεί στα τελευταία 30 μέτρα δεν υπάρχει κάποιος να κάνει διαφορά».

Για την καθυστέρηση στις μεταγραφές και ειδικά στην απόκτηση επιτελικού: «Έχω μιλήσει εδώ και δύο μήνες για τις ανάγκες που αντιμετωπίζω στην ομάδα. Ξέρει τι πιστεύω Δεν εξαρτάται από μένα, είμαι προπονητής, δίνω τη συμβουλή μου και τη γνώμη μου για το τι χρειάζεται, αλλά είμαι εδώ για να προπονήσω. Και θέλω να μιλήσω για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω είναι απλό. Δεν βλέπω ομάδες να αναζητούν την κατοχή. Βλέπω να διεκδικούν το γκολ από στημένες φάσεις, δύο-τρεις παίκτες που είναι μπροστά να προσπαθούν να βγάλουν το γκολ. Και πιστεύω ότι ένας προπονητής μπορεί να φέρει την ιδέα του στο ποδόσφαιρο, αλλά όταν φθάσει σε αυτό το σημείο του γηπέδου, εκεί έχει να κάνει με το πόσο καλύτεροι είναι οι τρεις παίκτες του με τους τέσσερις τους αντιπάλου. Όσο καλύτεροι είναι οι παίκτες, τόσο ξεχωρίζεις. Αν έχεις τους Μέσι, Νεϊμάρ, Σοάρες ή τους Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο θα κερδίσεις όλα τα παιχνίδια».

Για την περίπτωση Γκαλίτσιου και το ποιος εισηγήθηκε τη μεταγραφή: «Ο Κωνσταντινίδης θα είναι έξω για όλη τη σεζόν, ο Κίτσιου έχει συχνούς μυϊκούς τραυματισμούς και η ιδέα μου ήταν να έχουμε έναν ακόμη παίκτη σε αυτή τη θέση».

Για τη φλόγα που είχε ο ΠΑΟΚ σε ματς όπως αυτό με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και γιατί χάθηκε τώρα: «Δεν πιστεύω ότι χάθηκε, θα δούμε την Κυριακή αν την έχουμε ή όχι. Έχουμε ποιότητα εμείς, θα πρέπει να τα δίνουμε όλα απέναντι και στην τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Ίσως πιστεύουμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από αυτή που έχουμε και πρέπει να τα δίνουμε όλα. Οι παίκτες είχαν φλόγα και προσπάθησαν πολύ σήμερα».

Για την άδεια στον Όλσεν: «Τώρα οι δημοσιογράφοι κλαίνε για τον Όλσεν; Γιατί παλιότερα τον σκοτώνανε... Διάλεξα τους έντεκα καλύτερους με βάση αυτούς που βλέπω στην προπόνηση. Τον είδα κάπως κουρασμένο στην προπόνηση».

Για τον Μπερμπάτοφ και το λιγοστό χρόνο συμμετοχής του: «Εγώ είμαι απλά ο κόουτς, απλά βάζω τους καλύτερους αυτή την περίοδο. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Ίσως φαίνεται δύσκολο, ειδικά στον ΠΑΟΚ, εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου και πρέπει να κρατώ τις ίδιες αποστάσεις από όλους».

Για το αν χρειάζεται ο ΠΑΟΚ μεταγραφές για να κάνει πάνω από μία τελικές κόντρα στην Καλλονή: «Όπως είδατε και σήμερα, το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ είναι συγκεκριμένο και θα σας το εξηγήσω. Ο Ζάιρο, ο Μπερμπάτοφ, ο Κλάους, ο Μακ και ο Πέλκας, ο καθένας από αυτούς χρειάζεται κάτι ξεχωριστό για να αποδώσει καλά. Άλλος έχει ανάγκη τη σέντρα άλλος είναι πολύ νέος, άλλος θέλει να τρέχει κάποιον άλλον γι αυτόν, άλλος ήρθε από πρωτάθλημα της Σλοβακίας και πρέπει να προσαρμοστεί. Η πραγματικότητα είναι ότι απλά δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα δώσει τη λύση με μία ενέργεια. Βλέπω συζητάμε πολύ για το σύστημα. Μπορούμε να αλλάξουμε 10.000 χιλιάδες συστήματα. Φτάνει η μπάλα εκεί, αλλά θα είναι οι ίδιοι παίκτες να δοθεί η λύση. Σας το λέω όχι μόνο για να εξηγήσω γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε από την Καλλονή, αλλά γενικότερα. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι κυριαρχήσαμε είχαμε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις που απλά χρειαζόταν η μπάλα να πάει στο Μακ που έφυγε μόνος και δεν το κάναμε. Κι αν βάλουμε ένα γκολ είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Και συμφωνώ δεν γινόμαστε επικίνδυνοι. Μπορούμε να πούμε στον Τζαβέλλα και στον Βίτορ να κάνουν μία μεγάλη μπαλιά, να μαζέψουμε όλους τους παίκτες εκεί και να περιμένουμε να γίνει κάτι. Αυτό το λέω ως αστείο...».

Για το αν είναι έτοιμος να υποδείξει τον επιτελικό που θέλει: «Η δουλειά μου είναι να πω τη θέση και το προφίλ του παίκτη που χρειαζόμαστε όχι το όνομα του παίκτη. Κι αυτά τα έχω πει».

Για το αν είναι αυτός ο Νομπόα: «Ο Νομποα ήταν εδώ και έχει τελειώσει η ιστορία μαζί του».