Βαθμολογία

Ευθυγραμμίστηκε με την ΠΑΕ ΑΕΚ το υφυπουργείο Αθλητισμού!

Το τι δουλειά έχει η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού να παίρνει δημόσια θέση για μια απόφαση πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ είναι μια άλλη ιστορία. Ακόμα πιο περίεργο όμως μπορεί να χαρακτηριστεί πώς είναι δυνατόν το υφυπουργείο να ευθυγραμμίζεται με τις θέσεις μιας ΠΑΕ, εν προκειμένω της ΑΕΚ με αφορμή την απαλλαγή της από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας…

Σε κάθε περίπτωση η ΓΓΑ -αν μη τι άλλο- πρωτοτύπησε προχωρώντας σε σχεδόν… πανηγυρική ανακοίνωση με αφορμή την υπόθεση των «κιτρινόμαυρων», επαινώντας ταυτόχρονα τον… εαυτό της για το νόμο Κοντονή και «καρφώνοντας» την ίδια στιγμή τη ΕΠΟ!

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου από τη ΓΓΑ την Τετάρτη (30/12) υποστήριζε τα εξής: «Η πρόσφατη απόφαση της -αποτελούμενης με βάση το Νόμο 4326/2015 από τακτικούς δικαστές- Επιτροπής Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. δικαιώνει απόλυτα τις επιλογές της Πολιτικής Ηγεσίας του Αθλητισμού και συνιστά θετική επίπτωση των νομοθετικών της πρωτοβουλιών, αναφορικά με την στελέχωση του συνόλου των δικαιοδοτικών οργάνων.

Αποτελεί ταυτόχρονα έμπρακτη απόδειξη πως οι διατάξεις του νέου νόμου μπορούν να συντελέσουν καταλυτικά στην καταπολέμηση των μορφών και τρόπων διοίκησης που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο επί σειρά ετών και διώχνουν την ελληνική οικογένεια και τον φίλαθλο κόσμο από τα γήπεδα.

Η εξυγίανση, η διαφάνεια και η ισοπολιτεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσουν να χτίζονται καθημερινά, βήμα-βήμα, με συνέπεια, συνέχεια και προσήλωση στον κεντρικό αυτό στόχο της Κυβέρνησης».