Βαθμολογία

Παράταση στην εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου

Με απόφαση του Σ.Κοντονή δόθηκε παράταση στην εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου που ήταν προγραμματισμένo να τεθεί σε ισχύ από την πρώτη μέρα του 2016, ωστόσο μετατέθηκε για Μάρτιο. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:
"Εκδόθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (2868Β/29-12-2015) η απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή για την παράταση του χρόνου εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία μετά τη γνωμοδότηση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, που έγινε δεκτή με απόλυτη ικανοποίηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο που αφορά τα εισηγητικά υπομνήματά του, και βάσει της οποίας απαιτείται επιπλέον ένα μικρό χρονικό διάστημα για να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές τροποποιήσεις εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2016. Επίσης σήμερα υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α) του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή και του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, με την οποία ρυθμίζεται το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Λεσχών φιλάθλων, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ".