Βαθμολογία

Σίλβα: «Έχουμε αποδείξει πως είμαστε η καλύτερη ομάδα»

Το τέλος του 2015 βρίσκει τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στο πρωτάθλημα με το απόλυτο των νικών και ο Μάρκο Σίλβα δεν κρύβει τη χαρά του γι' αυτό το γεγονός.

Ο Πορτογάλος προπονητής, λοιπόν, τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι Πειραιώτες έχουν αποδείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα, για να υπογραμμίσει ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι απλά η σκληρή δουλειά.

«Η δουλειά είναι το μυστικό της επιτυχίας. Τίποτε δεν μπορείς να το κερδίσεις στη ζωή χωρίς πολύ δουλειά. Μέχρι στιγμής έχουμε αποδείξει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Έχουμε αποδείξει πως είμαστε η καλύτερη ομάδα. Όμως, τίποτα δεν μπορείς να το κερδίσεις χωρίς καθημερινή προσπάθεια και χωρίς πολύ σκληρή δουλειά. Προσπαθούμε πάντα να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, παρόλο που δεν είναι καθόλου εύκολο όταν έχεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα τα οποία είναι πολύ σημαντικά.

Όταν έχεις υποχρεώσεις Τετάρτη και Κυριακή είναι δύσκολο να παίζεις με την ίδια ένταση. Όμως, εμείς το κάναμε. Ήμασταν σοβαροί σε όλες τις υποχρεώσεις μας. Για αυτό είμαστε στην πρώτη θέση στη βαθμολογία. Για αυτό έχουμε πάει καλά σε όλες τις υποχρεώσεις μας. Γιατί η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ. Στη ζωή δεν μπορείς να κερδίσεις τίποτα, πόσο μάλλον στον αθλητισμό, χωρίς πολύ δουλειά», ανέφερε ο Σίλβα μιλώντας στη Νοva. Από εκεί και πέρα, είπε:

Για τα συν και τα πλην του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν: «Είναι πάρα πολύ εύκολο να βρούμε τα θετικά στοιχεία της χρονιάς. Στο πρωτάθλημα έχουμε πετύχει νίκες ποσοστό 100%. Αυτή είναι μία πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Έχουμε περάσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό παιχνιδιών μόνο με νίκες. Πήραμε την πρώτη θέση στο όμιλό μας στη βαθμολογία του Κυπέλλου. Επομένως, πετύχαμε το στόχο μας στο Κύπελλο. Και έχουμε κάνει μία πάρα πολύ καλή χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνοντας το τι είναι αυτή η ομάδα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το πώς έχει πάει η χρονιά έως τώρα.

Όσο για τα αρνητικά, σίγουρα όταν ξεκίνησε το Τσάμπιονς Λιγκ όλοι ονειρευόμασταν και πιστεύαμε στην πρόκριση. Όταν έγινε η κλήρωση του ομίλου μας, κανένας δεν πίστευε πως θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Όμως, φτάσαμε πολύ κοντά. Ο αποκλεισμός μοιάζει σαν κάτι αρνητικό. Ειλικρινά, όμως, δυσκολεύομαι να το δω αυτό σαν κάτι αρνητικό, γνωρίζοντας πόσο μεγάλη ήταν η δυσκολία για να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Άλλο αρνητικό στοιχείο θα έλεγα πως είναι οι τραυματισμοί. Οι τραυματισμοί υπάρχουν πάντα σε μία ομάδα και είναι άσχημο να βλέπεις παίκτες να τραυματίζονται ενώ θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην πορεία μας, ιδιαίτερα στην περίοδο που πέρασε. Αυτά θα μπορούσα να σκεφθώ σαν αρνητικά».

Για το αν υπάρχει κάποιος παίκτης που ξεχωρίζει: «Ξέρετε πως για τη δική μας την ομάδα ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν ξεχωρίζω ένα άτομο μέσα σε μία ομάδα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνομαι το ποδόσφαιρο. Το αντιλαμβάνομαι ως ένα πολύ δυνατό σύνολο. Η ομάδα μας είναι ένα πολύ δυνατό σύνολο που εξαρτάται από όλους τους ποδοσφαιριστές. Για εμάς υπάρχει μόνο ένα όνομα, μία λέξη που είναι η λέξη Ολυμπιακός.

Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε δυνατοί σαν σύνολο και ποτέ δεν θα ξεχώριζα έναν παίκτη μέσα σε μία ομάδα. Όσο για τις άλλες ομάδες, σέβομαι απόλυτα όλους τους αντιπάλους μας. Όμως, ειλικρινά ασχολούμαι μόνο με τη δική μας ομάδα».

Για το γκολ και τη στιγμή που κρατά από την ομάδα του στον πρώτο γύρο: «Είναι πολλές οι όμορφες στιγμές που μπορώ να θυμηθώ. Όμως, δεν θα μείνω σε μία στιγμή, αλλά σε μία περίοδο. Τότε που είχαμε πολλά συνεχόμενα, δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια. Ήταν ένα σερί παιχνιδιών που απαιτούσε μεγάλη προσπάθεια από εμάς. Τότε που παίζαμε με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ ανάμεσα στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν η εποχή που ικανοποιήθηκα πάρα πολύ από τα αποτελέσματα και την απόδοση της ομάδας. Και θα μπορούσα να ξεχωρίσω ως καλύτερη στιγμή των παιχνιδιών μας το πρώτο ημίχρονο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Εκεί δείξαμε την ποιότητα της ομάδας μας. Δείξαμε πόσο ανώτερη είναι. Ότι είναι η καλύτερη ομάδα. Δείξαμε πόσο καλά και όμορφα μπορεί να παίζει. Και πήραμε και το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αυτό θυμάμαι σαν μία πολύ όμορφη στιγμή στον πρώτο γύρο.

Για τα γκολ, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο συγκεκριμένο που μου αρέσει. Όλα τα γκολ έχουν τη σημασία τους. Άλλο επειδή είναι όμορφο. Άλλο επειδή έχει μεγάλη σημασία για να έρθει το αποτέλεσμα. Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχουμε δεχθεί λίγα γκολ».

Για το τι θα αλλάξει στο δεύτερο γύρο: «Είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν κάποια πράγματα. Και ο λόγος είναι πως θέλουμε πάντα να βελτιωνόμαστε. Δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε στο γεγονός πως η ομάδα κερδίζει. Δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε στο γεγονός πως τα πράγματα πάνε καλά. Είμαι άνθρωπος που θέλω πάντα να βελτιώνομαι και να πηγαίνω προς το καλύτερο. Και για να το κάνεις αυτό, σίγουρα πρέπει να αλλάζεις πράγματα.

Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στις νίκες. Και ο κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος μόνο από τις νίκες. Η απόδειξη είναι ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας μας. Εμείς θέλουμε να παίρνουμε τα νικηφόρα αποτελέσματα. Θέλουμε να κερδίζουμε. Αλλά θέλουμε να κάνουμε χαρούμενους και εκείνους που βλέπουν το παιχνίδι μας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να βελτιωθούμε. Για να βελτιωθούμε θα πρέπει σίγουρα να αλλάξουμε κάποια πράγματα».