Βαθμολογία

Διάκριση για Σίλβα

Κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνά η δουλειά του Μάρκο Σίλβα κι εκτός συνόρων. Ο Πορτογάλος τεχνικός πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν με τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν έχει χάσει ούτε βαθμό στο πρωτάθλημα, ενώ μάζεψε κι εννιά στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα συνεχίσει πλέον στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η πορτογαλική ιστοσελίδα Mais Futebol έκανε ένα θέμα με τους δέκα παίκτες και προπονητές που ξεχώρισαν εντός κι εκτός Πορτογαλίας και τον συμπεριέλαβε στη λίστα της.

Ο κόουτς των Πειραιωτών βρέθηκε στην έκτη θέση αφήνοντας πίσω του τους Πάουλο Σόουζα (Φιορεντίνα), Ρούμπεν Νέβες (Πόρτο), Ρούι Ζόρζε (Εθνική κάτω των 21) και Ρούι Βιτόρια (Μπενφίκα).

Στο κείμενο που αναφέρεται σε αυτόν γίνεται ειδική μνεία στην περιπέτειά του με το συμβόλαιο που είχε στη Σπόρτινγκ και το πώς βρέθηκε στον Ολυμπιακό. Μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Στις 7 Ιουλίου ο Ολυμπιακός τον ανακοίνωσε επίσημα. Στην Ελλάδα ο Πορτογάλος τεχνικός κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο της χώρας, όμως δεν πήρε την πρόκριση για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν μία γεμάτη χρονιά και με ένταση, όμως με αξιοσημείωτα για αυτόν αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους».

Για την ιστορία πέμπτος ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος πρόσφατα απολύθηκε από την Τσέλσι, τέταρτος ο Ζόρζε Ζεσούς της Σπόρτινγκ, που πήρε το πρωτάθλημα με την Μπενφίκα, ενώ τρίτος ο Φερνάντο Σάντος. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και πρώτος ήταν ο Μπερνάρντο Σίλβα της Μονακό.