Βαθμολογία

Σεντελίδης: «Μόνος του ο Παπαθανασάκης»

Ένας από τους συνεργάτες του Σπύρου Παπαθανασάκη είναι ο Μάκης Σεντελίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ηρακλή και τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ. Ο υπεύθυνος των ακαδημιών του «Γηραιού» ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως ο Παπαθανασάκης είναι μόνος του, αναφέρθηκε στις σκέψεις για ενίσχυση του διοικητικού σχήματος, ενώ ρωτήθηκε και για την αδειοδότηση. Αναλυτικά όσα είπε στον ARENA 89.4:

Για τον πρόεδρος της ομάδας, Σπύρο Παπαθανασάκη τόνισε: «Δυστυχώς είναι μόνος του… Ελπίζω να καταφέρει γιατί είναι ένα φιλόδοξος άνθρωπος με την πραγματική έννοια και παράλληλα επίμονος. Όταν αναλαμβάνει κάτι θέλει να το φέρεις σε πέρα με τον καλύτερο τρόπο. Θα το δείξει ο χρόνος».

Για την ενίσχυση του διοικητικού σχήματος: «Έχω την εντύπωση πως θα μπούνε κάποια άτομα στο Δ.Σ. στη γενική συνέλευση. Είναι λίγο δύσκολο να πούμε ότι τα νέα άτομα θα προσφέρουν οικονομικά. Οι απέξω λένε πολλά περισσότερα πράγματα απ” όσα λένε οι μέσα».

Για τις συμβουλές του στον πρόεδρο: «Προσπαθώ να του δώσω να καταλάβει το που βρίσκεται και σε τι εποχές βρίσκεται εδώ. Είναι σημαντικό να κατανοήσει τον τρόπο λειτουργία τους ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και σε ποια εποχή».

Για τον αν υπάρχει ικανοποίηση από την πορεία της ομάδας: «Την πορεία της ομάδας αγωνιστικά σε ένα βαθμό είμαστε ικανοποιημένοι, θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτερα. Υπήρχε η μεταβατική περίοδος από τη Β Εθνική χωρίς μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Είναι η ομάδα που παίζει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Το ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη η ομάδα και η οργάνωση θα έλεγα πως όλοι μαθαίνουν τη πρώτη χρονιά. Όλοι μιλάνε για τα λάθη της πρώτης χρονιάς με όσους συζητάω. Ο Έλληνας πρέπει να μάθει μέσα από τη λάθη του. Οι αδυναμίες που υπάρχουν δεν έπαιξαν αρνητικό ρόλο στην πορεία της ομάδας. Δεν έμεινε πίσω σε θέματα λειτουργίας ο Ηρακλής. Πέρυσι αναγκάστηκε ο πρόεδρος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αδειοδότηση και για άλλα θέματα».

Για το αν το κομμάτι της αδειοδότησης βρίσκεται σε καλό δρόμο: «Για την αδειοδότηση δεν το γνωρίζω γιατί δεν ασχολούμαι. Πέρυσι που ανέλαβα ήταν μια πίεση που έπρεπε να δεχτώ γιατί ήταν φρέσκα τα πράγματα. Δεν είναι τσιγκούνης ο πρόεδρος αν ήταν δεν θα ήμουν δίπλα του. Είναι παραπάνω από χουβαρντάς».

Για το τι του είχε πει όταν ήρθε ο πρόεδρος στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τον Ηρακλή: «Το πρώτο πράγμα που του είπα ότι θέλω να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός. Γι” αυτό θα σου λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Όλοι βλέπουν σαν μια ευκαιρία ο καθένας να πετύχει το στόχο του. Ότι θέλουν να είναι οι «γελοτοποιεί του βασιλέως». Μπορεί να υπήρχαν στο παρελθόν δίπλα του και τώρα προσπαθεί να τους μειώσει. Καταλαβαίνει τον καθένα ο πρόεδρος, είναι πολύ έξυπνος. Έχει μάθει όμως σε έναν άλλο τρόπο σκέψης και ζωής. Παρασύρεται για την αγάπη του για τον Ηρακλή και μπαίνει στη διαδικασία να ξοδέψει περισσότερα χρήματα».