Βαθμολογία

Σαββίδης: «Δεν είμαι ικανοποιημένος, όπως και οι φίλαθλοι»

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πλατανιά ήρθε με… φωνές και δύσκολα και ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος. Μετά τη λήξη του ματς, ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» δήλωσε ότι τη νέα χρονιά η ομάδα θα προσπαθήσει να συμπληρώσει αυτά που λείπουν, ενώ δικαιολόγησε τους φιλάθλους για τις αποδοκιμασίες, λέγοντας ότι ούτε ο ίδιος είναι ικανοποιημένος. Πάντως, εξήγησε ότι οι όποιες αλλαγές δεν θα πρέπει να γίνουν βιαστικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά. Δυστυχώς, παρόλο που κερδίσαμε δεν μπορώ να πω ότι έχουμε γλυκαθεί από το παιχνίδι και τη νίκη. Πρέπει να ομολογήσω ότι ο πρώτος γύρος μου φάνηκε κάπως πιεσμένος για την ομάδα μας. Είναι κρίμα που στο τελευταίο παιχνίδι πριν από τα Χριστούγεννα, δεν είχαμε πολλούς φιλάθλους. Είχαμε μεγάλη συνεδρίαση χθες, θα κάνουμε ακόμα μία μεγάλη συνεδρίαση αύριο. Βρισκόμαστε σε διαδικασία αναζήτησης. Ελπίζω μέσα στη νέα χρόνια, να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε αυτά που έχουμε χάσει και να χαρίσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου παρά τη νίκη: «Εγώ είμαι ίδιος με τους φιλάθλους. Και εγώ δεν φεύγω ικανοποιημένος σήμερα. Συμβαίνει κάτι που δεν μας αρέσει. Για αυτό πάντα έλεγα ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη νίκες, αλλά νίκες δυνατές, που διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα του ΠΑΟΚ, ενισχύουν το DNA του. Αλλά σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχει κάποια εξήγηση σε αυτό. Σήμερα παίξαμε το 30ό παιχνίδι από την αρχή της σεζόν, μαζί με τα ευρωπαϊκά, που ξεκίνησαν πολύ νωρίς και μαζί με τα παιχνίδια του Κυπέλλου. Ενδεχομένως μια εξήγηση είναι ότι τα παιδιά κουράστηκαν. Για μένα δεν υπάρχει εξήγηση να μην κάνουμε δυνατό παιχνίδι στην Τούμπα. Δεν επιτρέπεται στην Τούμπα οι δικοί μας παίκτες να παίρνουν κάρτες για καθυστέρηση. Δεν επιτρέπεται…».

Για το αν περιμένουμε αλλαγές: «Γεννηθήκαμε και μια ζωή περιμένουμε αλλαγές. Οι γρήγορες αλλαγές δεν φέρνουν πάντα γρήγορα αποτελέσματα. Δεν θέλω τις γιορτές, στη νέα χρόνια να είμαι πεσιμιστής. Μπαίνουμε στα 90 χρόνια του συλλόγου και εύχομαι σε όλους εορταστική διάθεση για τον ΠΑΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι η διάθεσή μας πρέπει να βασίζεται σε μια ώριμη και σοφή αντιμετώπιση των θεμάτων. Εκτός από το δυνατό παιχνίδι, χρειαζόμαστε και τους βαθμούς. Όπως σήμερα… Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».