Βαθμολογία

Σίλβα: «Το ρόστερ θα μικρύνει...»

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει, ωστόσον στον Ολυμπιακό το μενού θα έχει κυρίως αποχωρήσεις παικτών. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του την Πέμπτη (17/12) ο Μάρκο Σίλβα, αναφέροντας ότι το ρόστερ πρέπει να αποσυμφορηθεί εν όψει της συνέχειας της σεζόν, με τον ίδιο να έχει πάρει τις αποφάσεις του για το ποιους θέλει και ποιους όχι.

«Δεν περιμένω την τελευταία στιγμή για να ξεκινήσω μία συζήτηση με τους ανθρώπους που δουλεύουν για το σύλλογο. Αυτές οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και έχουν γίνει, ίσως και από την αρχή της περιόδου.

Από το τέλος του Αυγούστου, όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τους πρώτους τέσσερις - πέντε μήνες, έχοντας ένα μεγάλο ρόστερ για να δοκιμαστούν οι ποδοσφαιριστές και να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Άλλοι πήραν περισσότερες, άλλοι λιγότερες. Όμως, τώρα έχουμε αποφασίσει ότι πρέπει να μικρύνει το ρόστερ για να μπορούν και οι υπόλοιποι παίκτες να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αυτό δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Έχουν μία βάση οι αποφάσεις αυτές. Σίγουρα, δεν θα περιμένουμε μία στιγμή για να αλλάξουμε γνώμη. Όλες αυτές οι αποφάσεις έχουν ληφθεί», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στη Νοva.

Παράλληλα, ο προπονητής των Πειραιωτών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Κώστας Τσιμίκας στο αρχικό σχήμα ενάντια στην Καλλονή, με τον Σίλβα να σημειώνει ότι και άλλοι παίκτες της Κ20 θα πάρουν σταδιακά τις ευκαιρίες τους.

Συγκεκριμένα, είπε: «Είναι μία πιθανότητα να παίξει ο Τσιμίκας στη θέση του Μαζουακού, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Όπως γνωρίζετε έχουμε και την επιλογή του Σαλίνο, ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα ποιος από τους δύο θα χρησιμοποιηθεί.

Φυσικά και είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία του Τσιμίκα και για αυτό το λόγο έχει πάρει τις ευκαιρίες του. Αν δεν μας είχε αποδείξει πως έχει αξία, δεν θα του είχαν δοθεί αυτές οι ευκαιρίες. Είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο έχει μπει στην πρώτη ομάδα και το πως έχει συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του.

Προσπαθεί να ακολουθήσει τις οδηγίες του καινούργιου του προπονητή, γιατί είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα από ό,τι είχε συνηθίσει. Είναι ένα παιδί που δουλεύει και προσπαθεί να προσαρμοστεί. Χρειάζεται να συνεχίσει τη δουλειά, ώστε να κερδίσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Όμως, δεν είναι ο μόνος. Σίγουρα δεν είχαμε την ευκαιρία να φέρουμε πολλά παιδιά από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα, γιατί έχουμε πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές. Όμως, παρακολουθούμε την ομάδα των Νέων. Πολλές φορές πηγαίνω και παρακολουθώ παιχνίδια της. Όποιος παίκτης δουλεύει με ταπεινότητα και φυσικά έχει αξία, διότι χωρίς αξία δεν γίνεται τίποτα, θα έχει τις ευκαιρίες και θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Τσιμίκα. Για αυτό δε χρειάζεται να έχετε καμία αμφιβολία».