Βαθμολογία

«Από κάποιους ποδοσφαιριστές πήραμε μια καλή απάντηση»

Ικανοποιημένος από την πρόκριση, που, όπως είπε, ήταν ο πρωταρχικός στόχος, εμφανίστηκε ο Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε αρχικά στην κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου που, όπως είπε, δεν επέτρεψε στην ομάδα του να κάνει το παιχνίδι που θα ήθελε. Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι σπόντες για κάποιους ποδοσφαιριστές, αναφέροντας ότι από μερικούς πήρε καλή απάντηση και από άλλους όχι.

Τέλος, ερωτηθείς για τον νεαρό Τσιμίκα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια και δήλωσε διατεθειμένος να του δώσει κι άλλες ευκαιρίες. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Πέρα από το προφανές που είναι η νίκη, τι άλλο θα θυμάστε από το σημερινό παιχνίδι; «Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα θυμάμαι είναι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Είναι πολύ άσχημη και είναι δύσκολο να παίξεις ποδόσφαιρο. Σε αυτό το γήπεδο δεν γίνεται να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός έχει την ικανότητα να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, όμως, σε αυτό το γήπεδο είναι αδύνατο.

Από εκεί και πέρα, το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη, ότι προκριθήκαμε στην επόμενη φάση ως πρώτοι, κάτι που ήταν ο αρχικός μας στόχος. Έτσι, έχουμε πετύχει τον στόχο μας. Αντιμετωπίσαμε το ματς με σοβαρότητα. Από κάποιους ποδοσφαιριστές πήραμε μία καλή απάντηση, από άλλους όχι. Αυτό είναι όμως μέρος του παιχνιδιού. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Σε όλα τα ματς του Κυπέλλου έχετε χρησιμοποιήσει τον Τσιμίκα. Βλέπετε ότι είναι ένα παιδί που μπορεί να εξελιχθεί στο μέλλον ως μία καλή μονάδα στον Ολυμπιακό; «Φυσικά είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήδη προπονείται με την πρώτη ομάδα γιατί το αξίζει. Μας έχει δείξει καλά πράγματα. Ξέραμε ότι μπορεί να σταθεί στην πρώτη ομάδα. Είναι η εναλλακτική του Μαζουακού. Βεβαίως μπορεί να βοηθήσει από εκεί και ο Σαλίνο. Είναι ένα παιδί που συνεχίζει να δουλεύει και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε ένα παιδί από τους νέους να σταθεί στην πρώτη ομάδα. Φυσικά είμαστε έτοιμοι να του δώσουμε τις ευκαιρίες του, βάσει των καλών απαντήσεων που δίνει όποτε χρησιμοποιείται.

Φυσικά πρέπει να τονίσουμε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει. Είναι ένας ταπεινός νέος, δουλεύει πολύ και όταν είσαι ταπεινός και σου αρέσει η δουλειά είναι λογικό ότι θα εξελιχθείς. Το ποδόσφαιρο που έπαιζε στους Νέους δεν είναι το ίδιο όπως το επαγγελματικό. Στην επιθετική του λειτουργία έχουμε δουλέψει πολύ, αλλά σίγουρα περιμένουμε από αυτόν περισσότερη δουλειά για να πάρει περισσότερες ευκαιρίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».