Βαθμολογία

Προβιβάστηκαν δύο Έλληνες διαιτητές από την ΟΥΕΦΑ

Θετικά νέα για την ελληνική διαιτησία, καθώς δύο διαιτητές μας προβιβάστηκαν από την ΟΥΕΦΑ. Όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ, πρόκειται για τους Χαράλαμπο Καλογερόπουλο που από την Τρίτη κατηγορία Ανδρών πήγε στη δεύτερη και Βασίλη Χριστοδούλη που από τη δεύτερη του ποδοσφαίρου σάλας πήγε στην πρώτη.

Παράλληλα, η Ανδρομάχη Τσιοφλίκη μπήκε στη λίστα διεθνών διαιτητών από τη ΦΙΦΑ. Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ: «Πολύ θετική είδηση για την ελληνική διαιτησία αποτελεί ο προβιβασμός από την Επιτροπή Διαιτησίας της  UEFA του διεθνούς διαιτητή Χαράλαμπου Καλογερόπουλου και του διεθνούς διαιτητή Ποδοσφαίρου Σάλας Βασίλη Χριστοδούλη σε υψηλότερη κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαιτησίας αναθεωρήθηκαν οι κατηγορίες διαιτητών ανδρών, γυναικών και Σάλας για το δεύτερο μισό της περιόδου 2015-2016 και προβιβάστηκαν ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος από την τρίτη κατηγορία στη δεύτερη στους άνδρες και ο Βασίλης Χριστοδούλης από τη δεύτερη στην πρώτη στο Ποδόσφαιρο Σάλας (Futsal).

Όπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή, στις τοποθετήσεις των διαιτητών ανά κατηγορία λήφθηκαν υπ’ όψιν διάφορα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων αξίας, επίδοσης, φυσικής κατάστασης, εμπειρίας, δυνατότητας εξέλιξης, γλωσσομάθειας, συμμετοχής σε μαθήματα της UEFA και κατάταξης στη χώρα καταγωγής.

Αυτή η θετική εξέλιξη για την ελληνική διαιτησία έρχεται να προστεθεί στην τοποθέτηση μιας ακόμη γυναίκας (Ανδρομάχη Τσιοφλίκη) στη λίστα διεθνών διαιτητών που αποφασίστηκε πρόσφατα από την Επιτροπή Διαιτησίας της FIFA.

Αναλυτικά η κατάταξη των Ελλήνων Διαιτητών:

Elite Κατηγορία Ανδρών

Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Δεύτερη Κατηγορία Ανδρών

Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

Τρίτη Κατηγορία Ανδρών

Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Γιώργος Κομίνης

Γιώργος Κύζας

Σταύρος Μάνταλος

Αναστάσιος Παπαπέτρου

Elite Γυναικών

Θάλεια Μήτση

Πρώτη Κατηγορία Γυναικών

Ελένη Λαμπαδαρίου

Τρίτη Κατηγορία Γυναικών

Ελένη Αντωνίου

Ανδρομάχη Τσιοφλίκη

Πρώτη Κατηγορία Futsal

Βασίλης Χριστοδούλης

Τρίτη Κατηγορία Futsal

Κωνσταντίνος Κομματάς

Κωνσταντίνος Κουτσόγιαννος».