Βαθμολογία

Λουτσέσκου: «Η κατάσταση είναι φέτος διαφορετική»

Πολλά είχε να πει μετά την ισοπαλία με τη Βέροια ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο προπονητής της Ξάνθης μίλησε αρχικά για το ματς, εκφράζοντας την άποψη ότι η ομάδα του στάθηκε άτυχη και θα μπορούσε με τις ευκαιρίες που δημιούργησε να πάρει τη νίκη.

Στη συνέχεια, όμως, ρωτήθηκε και για τη φετινή σεζόν, εξηγώντας ότι υπάρχουν πολλές διαφορές σε σχέση με πέρυσι και χρειάζεται υπομονή και τη στήριξη ων φιλάθλων για να αλλάξει και η προσωπικότητα της ομάδας. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ματς: «Έγινε ένα παιχνίδι από το οποίο δεν έμεινα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Αξίζαμε να νικήσουμε γιατί είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα δικά μας λιγοστά λάθη και πήρε την ισοπαλία. Κάναμε ένα λάθος, χάσαμε μια μπάλα και η Βέροια προηγήθηκε. Μπορεί το πέναλτι της Βέροιας να ήταν καθαρό αλλά ήταν μια μεγάλη ατυχία για εμάς.

Όμως η ομάδα μου επέστρεψε πολύ σύντομα και έφερε πάλι το παιχνίδι στα ίσια και θα μπορούσαμε να πηγαίναμε στα αποδυτήρια με 2-1 αν ο Φάρκας ήταν πιο εύστοχος στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Η Βέροια είναι μια καλή και δύσκολη ομάδα η οποία σήμερα έκανε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Στο β΄ ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί νωρίς με τον Νιέτο και τον Βασιλακάκη όπως και στα τελευταία λεπτά με τον Καπετάνο και Ερέα. Όμως είναι αλήθεια ότι σε εκείνο το διάστημα δεν είχαμε την φρεσκάδα που θέλαμε.

Πρέπει να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα αλλά σίγουρα δικαιούμασταν περισσότερα.» Για την περσινή και την φετινή χρονιά: «Είναι μεγάλο λάθος να συγκρίνουμε την περσινή με την φετινή χρονιά. Δέχτηκα να μείνω στην ομάδα στην οποία έγιναν αρκετές αλλαγές. Μέχρι το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό είχαμε πάρει τους πόντους που θέλαμε και μάλιστα σε έδρες που πέρυσι είχαμε γνωρίσει την ήττα, όπως στην Τούμπα, στο Περιστέρι, στην Τρίπολη και την Κομοτηνή. Υπήρχαν πολλές προσδοκίες αλλά οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Πρέπει να εκτιμούμε τα αποτελέσματα που πήραμε και το μυστικό για εμάς είναι να σκεφτόμαστε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να έχουμε συνοχή και ισορροπία.

Θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος προπονητής αν σε όλα τα παιχνίδια κερδίζαμε με 3-0 αλλά βέβαια τα πράγματα δεν είναι έτσι. Έχουμε ένα σύνολο παικτών – εργατών μέσα στον αγωνιστικό του οποίου όμως η προσωπικότητα δεν είναι η καλύτερη δυνατή».

Για την τοποθέτηση του Γεωργιάδη ότι από την Ξάνθη λείπει ο Κλέιτον: «Δεν θέλω να μιλώ για τους παίκτες μου ξεχωριστά. Δεν είναι δίκαιο να κάνουμε συγκρίσεις. Τα πράγματα άλλαξαν και η κατάσταση είναι φέτος διαφορετική. Ο Κλέιτον ήταν ένας φανταστικός παίκτης αλλά τώρα δεν μπορώ να μιλώ για τους παίκτες που έφυγαν. Είμαστε μια διαφορετική ομάδα φέτος και χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων των φιλάθλων της Ξάνθης».