Βαθμολογία

Έτσι τους ντόπαρε ο Στραματσιόνι

Ένα διπλό που ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του πήρε ο Παναθηναϊκός στη Βέροια έστω κι αν δεν ήταν καλός σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Πριν από αυτό, όμως, φαίνεται ότι προηγήθηκε μία ομιλία του Αντρέα Στραματιόνι στα αποδυτήρια, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει τους παίκτες του από τις πρώτες μέρες μαζί τους.

Ο Ιταλός επιχείρησε αρχικά να μιλήσει στα μεγάλα ονόματα και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους με τους «πράσινους» να βγάζουν προς τα έξω όσα ειπώθηκαν.

«Είσαι ο Εσιέν, έχεις κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα σου και είσαι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Πώς μπορείς να δέχεσαι να κάνουν για σένα υποτιμητικά σχόλια;

Είναι δυνατόν να λένε ότι δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο; Εγώ πιστεύω ότι μπορείς κι ότι έχεις να δώσεις πολλά πράγματα ακόμα κι απόψε είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσεις να τα δείχνεις...», ήταν κάποια από τα λόγια του στον Εσιέν.

Στη συνέχεια στράφηκε στον Σάντσεθ: «Σέρχιο σε ξέρω πολύ καλά, έχεις παίξει τόσα χρόνια σε top επίπεδο, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και είσαι ένας παίκτης πολύτιμος και κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό. Για μένα είσαι ένας από τους ηγέτες της ομάδας, ήρθε η ώρα να το αποδείξεις και στο γήπεδο».

Ο Στραματσόνι μίλησε και στον Πράνιτς λέγοντας: «Υπάρχουν διάφοροι που πιστεύουν ότι δεν μπορείς να κάνεις πλέον τη διαφορά. Πως αυτό ήταν. Ολοι όμως ξέρουμε ότι δεν είσαι κάποιος τυχαίος παίκτης. Είσαι ο Ντάνιελ Πράνιτς, παίζεις βασικός στην Εθνική Κροατίας μαζί με μεγάλους παίκτες, τώρα θα παίξεις στο Euro και έχεις μεγάλη καριέρα σε top κλαμπ, όπως η Μπάγερν. Εχεις ποιότητα, έχεις εμπειρία και περιμένω να βγάλεις ποδοσφαιρικό εγωισμό και να δώσεις απαντήσεις στο γήπεδο»!

Μετά από αυτό μιλώντας σε όλους είπε: «Ξέρετε όλοι ότι βρίσκομαι στην ομάδα μόλις λίγες εβδομάδες. Ομως μπορώ να πω με σιγουριά ότι είστε όλοι σας πάρα πολύ καλοί παίκτες. Κι ας θεωρούν ορισμένοι ότι δεν είστε. Κι ας λένε ότι δεν μπορείτε. Εγώ λέω ότι μπορείτε!

Κι αυτό πρέπει να το καταλάβετε πρώτοι απ' όλους εσείς οι ίδιοι. Να ξαναβρείτε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, να πολεμήσετε στο γήπεδο, να καταλάβετε ότι ανήκετε σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ.

Να ξαναγίνεται νικητές. Εάν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν μαζί σας ούτε θα σας μιλούσα έτσι αυτή τη στιγμή. Δεν ανέχομαι να αμφιβάλλουν για εσάς. Καταλαβαίνω ότι κανείς δεν θέλει να χάνει έξω από το γήπεδο και να σου παίρνουν κάτι χωρίς να το αξίζεις, όμως πολλοί θεωρούν ότι είμαστε ένα βήμα από τη διάλυση.

Θα τους το επιτρέψετε αυτό; Το δέχεστε αυτό για τους εαυτούς σας; Εγώ δεν το δέχομαι! Εσείς;».

Στο σημείο αυτό άρχισε να απηυθύνει το ερώτημα αυτό σε κάθε έναν παίκτη. Αφού έλαβε μεγαλοπρεπέστατα «όχι» από όλους κατέληξε ως εξής: «πάμε λοιπόν να πολεμήσουμε στο γήπεδο, να κάνουμε μια νέα αρχή και να αποδείξουμε ότι είμαστε ο Παναθηναϊκός».