Βαθμολογία

Ο Ριτσόλι θα σφυρίξει Ολυμπιακός-Αρσεναλ

Έναν από τους κορυφαίους διαιτητές, αν όχι τον πρώτο, επέλεξε η UEFA για να σφυρίξει τον τελικό Ολυμπιακός-Αρσεναλ. Είναι 44χρονος ρέφερι, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, ο Νικόλα Ριτσόλι, ο οποίος είναι το… παιδί του Κολίνα, του επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA. 

Ο Ριτσόλι ορίζεται για τρίτη φορά σε παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», καθώς στις 23/11/11 σφύριξε Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 0-1 και στις 04/11/09 Σταντάρ Λιέγης – Ολυμπιακός 2-0 στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League.

Στις 14 Νοεμβρίου 2014 ο διαιτητής του τελικού του μουντιάλ της Βραζιλίας (Γερμανία – Αργεντινή 1-0) ήρθε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να σφυρίξει το παιχνίδι Ελλάδα – Νησιά Φερόε 0-1. Ηταν η πρώτη φορά που ορίστηκε σε ματς επί ελληνικού εδάφους. Επίσης, για το Champions League στις 14/09/10 διαιτήτευσε Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 5-1.

Στο ματς Ολυμπιακός-Αρσεναλ βοηθοί του Ριτσόλι θα είναι οι Ελενίτο Ντι Λιμπερατόρε και Μάουρο Τονολίνι, επιπρόσθετοι διαιτητές οι Αντόνιο Νταμάτο και Νταβίντ Μάσα και τέταρτος ο Αντρέα Μπαντοβάν. Την ιταλική διαιτητική ομάδα θα βαθμολογήσει ο Γάλλος παρατηρητής Μισέλ Βοτρό.