Βαθμολογία

Πετράκης: «Οδηγός το ματς με Λεβαδειακό»

Μπορεί να ήταν καλύτερος από άλλα ματς και δεδομένα ανώτερος του Λεβαδειακού, όμως, ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε στους «Ζωσιμάδες» από τους Βοιωτούς.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Γιάννης Πετράκης δέχτηκε πολλές ερωτήσεις και μεταξύ άλλων είπε πως οι παίκτες του είχαν λανθασμένη νοοτροπία πριν από το το παιχνίδι.

Αναλυτικά: «Μία σπουδαία προσπάθεια, ίσως η καλύτερη φετινή μας εικόνα, ένα κακό αποτέλεσμα. Ένα παντελώς άδικο με βάση την εικόνα αποτέλεσμα. Παίξαμε πάρα πολύ καλά, να δώσω συγχαρητήρια για την εικόνα. Κόντρα στη ροή του ματς δεχτήκαμε ένα γκολ, δυστυχώς χωρίς κάποια άλλη φάση του αντιπάλου και με δόση τύχης σ' εκείνη τη φάση κι έτσι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Και μετά το 0-1 είχαμε ευκαιρίες, αλλά όχι ρέντα.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σ' εμάς, αλλά κατά περιόδους σε όλες τις ομάδες και σε όλες τις κατηγορίες. Αν διατηρήσουμε τα σημερινά χαρακτηριστικά, είμαι σίγουρος ότι θα μας επιστραφεί στη συνέχεια το σημερινό αποτέλεσμα, αρκεί να έχουμε τη νοοτροπία και το χαρακτήρα, όμως που δείξαμε φέτος».

Για τις χαμένες ευκαιρίες και τι σκοπεύει να κάνει για να λύσει το θέμα: «Από παιχνίδι σε παιχνίδι υπάρχει μία διαβάθμιση στην εικόνα μας. Υπήρξαν παιχνίδια που δεν παίξαμε καλά και ο αντίπαλος ήταν αποτελεσματικός, αλλά υπήρξαν και ματς που παίξαμε καλά και πάλι το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Έχει να κάνει με τις συγκυρίες αυτό το πράγμα. Γι' αυτό είπα ότι σήμερα παίξαμε το καλύτερό μας παιχνίδι.

Μετά το γκολ, δεχτήκαμε άλλες 2 ευκαιρίες, αλλά αυτό συνέβη γιατί ρισκάραμε. Με τέτοια νοοτροπία, που δεν είχαμε σε άλλα ματς, είναι οδηγός μας το σημερινό παιχνίδι. Η αξία των παικτών και της ομάδας δεν αλλάζουν, αλλάζει η εικόνα της αξίας, στα παιδιά πιστεύω πάρα πολύ».

Γιατί χρειάστηκαν 13 αγωνιστικές για να έχει άλλη νοοτροπία σήμερα, ρωτήθηκε στη συνέχεια και απάντησε: «Σημαντική η ερώτηση που μου κάνετε, αλλά δεν είναι προς μία κατεύθυνση η απάντηση στην ερώτηση αυτή. Το πιο σημαντικό μερίδιο έχει η περσινή χρονιά. Αυτό επηρέασε την ομάδα στην αφετηρία της χρονιάς. Επειδή πήγαμε καλά πέρυσι, νομίζαμε ότι με λιγότερη προσπάθεια θα πηγαίναμε καλά και φέτος. Θεωρήσαμε ότι ανεβήκαμε επίπεδο. Πρέπει πάντα να είμαστε μετρημένοι και σεμνοί. Οτιδήποτε κατακτάς θέλει κόπο και ακόμα περισσότερο κόπο μετά να το διατηρήσεις. Υπάρχουν σίγουρα κι άλλοι λόγοι, αλλά δεν είναι της στιγμής».

Για το αν έλειψαν οι εμπνεύσεις του Τσάβες: «Ο Τσάβες είναι πολύ σπουδαίος και σημαντικός για μας. Όλοι ξέρουμε την ποιότητά του και το σεβόμαστε. Έχω μάθει να μην στέκομαι σ' αυτά που δεν έχω, αλλά σ' αυτά που έχω. Και χωρίς τον Τσάβες κάναμε σπουδαία πράγματα, χωρίς αυτό να ακυρώνει το πόσο σημαντικός είναι».

Για τα πολλά γεμίσματα που κάνει η ομάδα: «Τα γεμίσματα προέκυψαν στο τελευταίο 20λεπτο και γίναμε απειλητικοί απ' αυτά. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τα φάουλ, γιατί κερδίσαμε πολλά χωρίς αποτελεσματικότητα».

Για το λόγο που δεν υπάρχει ποικιλία στις εκτελέσεις φάουλ: «Αυτό είναι τα δυνατό μας σημείο, έχουμε πολλούς ψηλούς να περιμένουν την μπάλα στην περιοχή».

Για τα μεταγραφικά: «Το έχω σαν αρχή, δεν θέλω να τοποθετούμαι σε υποθετικές ερωτήσεις. Έχει λόγο που συμβαίνει αυτό. Πρέπει να βλέπουμε τα πραγματικά και όχι τα υποθετικά δεδομένα. Τους εμπιστεύομαι όλους όσοι είναι στη διάθεσή μου. Έχουμε δυνατότητας μίας μεταγραφής τον Ιανουάριο και πρέπει να είναι πολύ προσεκτική επιλογή. Θα αποκτηθούν ίσως και κάποιοι κάτω των 24, αλλά αξιόλογοι».

Για τον τραυματισμό του Τσάβες: «Σήμερα δεν μπορούσε να μας βοηθήσει, θα μας δείξει η καθημερινότητα και θα δούμε αν θα τον έχουμε στον Πλατανιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τον Πετράκη στην αίθουσα βγήκαν και οι Τζημόπουλος και Τσουκαλάς. Αμφότεροι τόνισαν ότι η βαθμολογική θέση της ομάδας λέει την αλήθεια και ότι ευελπιστούν να παίξει καλύτερα ο ΠΑΣ. Παράλληλα, ανέλαβαν την ευθύνη για τις κακές εμφανίσεις κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια.