Βαθμολογία

Βαρύ πρόστιμο, όχι αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟ

Με βαρύ πρόστιμο αλλά όχι και αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός βάσει της πειθαρχικής δίωξης που έχει ασκήσει ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας απευθύνει κατηγορίες στους πράσινους για:

-εκτεταμένα επεισόδια στο εν γένει χώρο του γηπέδου, κάτι που μπορεί να του επιφέρει πρόστιμο από 40.000 μέχρι και 100.000 ευρώ

-επεισόδια στις κερκίδες που μπορεί να σημαίνει πρόστιμο από 50.000 μέχρι και 120.000 ευρώ.

Δεν αναφέρονται πουθενά κατηγορίες για επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα και την τιμωρία με αφαίρεση τριών βαθμών.

Ωστόσο, οι πράσινοι δεν έχουν γλιτώσει τον κίνδυνο να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών. Εάν κριθούν ότι είναι υπεύθυνοι για την μη τέλεση του αγώνα τότε βάσει της νομοθεσίας μπορούν να τους επιβληθεί τέτοια ποινή.

«Ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ.2δ, ε, 3, 5β, 6 (περ. α, β και γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Πρωταθλήματος Super League, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός της 21/11/2015)», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει ένταση κατά του φύλλου αγώνα, ζητώντας να ακυρωθεί αυτό και να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι κανονικά.