Βαθμολογία

Φορτούνης: «Είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση»

Είναι η φετινή αποκάλυψη στον Ολυμπιακό και ένας από τους παίκτες που έχουν κλέψει την παράσταση στο Τσάμπιονς Λιγκ με αποτέλεσμα να τον παρακολουθούν πλέον αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος εντυπωσιάζει στην πρώτη του σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 23χρονος έχει κερδίσει πολλούς θαυμαστές και μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA για όσα έχουν κάνει φέτος οι Πειραιώτες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αναλυτικά:

- Έκανες το ντεμπούτο σου στο Τσάμπιονς Λιγκ τη φετινή σεζόν. Ποια είναι η εμπειρία σου;

«Είναι καταπληκτική εμπειρία. Είναι η κορυφαία διοργάνωση με τις καλύτερες ομάδες. Οι παίκτες είναι πολύ καλοί σε αυτό το επίπεδο, και πιστεύω ότι για όποιον αγωνίζεται σε αυτή τη διοργάνωση, είναι ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή».

- Τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια κάνει την απόδοση του Ολυμπιακού σε αυτό το σημείο την καλύτερη του ομίλου. Ποιοι είναι οι λόγοι της επιτυχίας σας;

«Έχουμε χτίσει μία μεγάλη ομάδα, ένα πολύ καλό σύνολο. Κάθε παίκτης δίνει το 100% και είμαστε επικεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια, γιατί όλοι οι αντίπαλοι είναι πολύ επικίνδυνοι. Έχουμε κάνει μια καλή αρχή και τώρα χρειαζόμαστε έναν βαθμό για να προκριθούμε στην επόμενη φάση.

- Οι στημένες φάσεις είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού. Δουλεύετε καθημερινά πάνω σε αυτές;

«Οι στημένες φάσεις είναι θέμα σκληρής δουλειάς. Όπως κάθε παίκτης, έτσι και εγώ προσπαθώ να δουλεύω στις στημένες φάσεις κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την προπόνηση. Πιστεύω ότι θα γίνουμε καλύτερο μέσα από σκληρή δουλειά. Έχουμε πετύχει πολλά γκολ από στημένες φάσεις τη φετινή σεζόν και είμαι χαρούμενος που μπορώ να δίνω ασίστ στους συμπαίκτες μου».

- Η νίκη επί της Άρσεναλ ήταν η πρώτη του Ολυμπιακού στην Αγγλία. Πόσο μεγάλη ήταν αυτή η στιγμή για εσάς;

«Ήταν ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Χρειαζόμασταν μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη για να πάρουμε μπροστά γιατί ξέραμε εξ’ αρχής ότι η Μπάγερν θα ήταν αυτή που θα είχε ηγετικό ρόλο στον όμιλο και εμείς θα αγωνιζόμασταν για τη δεύτερη θέση. Η νίκη επί της Άρσεναλ στο σπίτι της, ήταν μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τώρα είμαστε έτοιμοι και ανυπομονούμε για το επόμενο παιχνίδι».

- Τη φετινή σεζόν παίζετε καθοριστικό ρόλο στην επίθεση. Πείτε μας για το ρόλο αυτόν…

«Από τον Ιούλιο που ο προπονητής της ομάδας, κ. Μάρκο Σίλβα ήρθε στον Ολυμπιακό, μου έδωσε ελεύθερο ρόλο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κινούμαι προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, δεξιά και αριστερά, και μου αρέσει αυτό. Πάντα ήθελα να παίξω με αυτόν τον τρόπο από τότε που ήμουν παιδί και τώρα βρήκα το δρόμο μου μέσα από αυτό το παιχνίδι. Συνεχίζω να δουλεύω σκληρά και πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι συνεχίζει να δουλέψουμε σκληρά και πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται. Μου αρέσει όταν έχω πίσω μου έναν αντίπαλο να με μαρκάρει και να μπορώ να κινηθώ αμέσως στον ελεύθερο χώρο και να δεχθώ την ασίστ από κάποιον συμπαίκτη μου. Μου αρέσει να κοντρολάρω την μπάλα και να περνάω τον αντίπαλό μου στον χώρο».

- Το επόμενο παιχνίδι σας είναι απέναντι στην Μπάγερν. Πως θα προσεγγίσετε το ματς;

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Μπάγερν είναι σε απίστευτη φόρμα και έχουν πολύ καλούς παίκτες, αλλά εμείς θα πάμε εκεί και θα προσπαθήσουμε να δυσκολέψουμε την Μπάγερν. Θα πρέπει να προσέξουμε την άμυνά μας πάνω απ’ όλα και να μην δεχθούμε γκολ, αλλά και να σημειώσουμε γκολ εάν μας δοθεί η ευκαιρία».

- Πόσο μακριά μπορεί να πάει ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν;

«Ο αρχικός μας στόχος είναι να προκριθούμε στους 16 της διοργάνωσης και πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να το πετύχουμε αυτόν τον στόχο μας. Χρειαζόμαστε έναν ακόμη βαθμό. Αν καταφέρουμε να το κάνουμε αυτό, ο επόμενος στόχος μας θα είναι τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αλλά πρώτα, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την πρόκρισή μας».