Βαθμολογία

«Θα λυθεί εσωτερικά το ζήτημα της αποβολής του Βάργκας»

Σκληρή ήττα, από την άποψη ότι ήρθε στο 89’, γνώρισε η ΑΕΚ από τον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε η απερίσκεπτη ενέργεια του Βάργκας που αποβλήθηκε και ο Γκουστάβο Πογιέτ ξεκαθάρισε πως το ζήτημα αυτό θα αντιμετωπιστεί εσωτερικά.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός της Ένωσης τόνισε πως το αποτέλεσμα αυτό πονάει, αλλά πρόσθεσε πως δίνει παράλληλα τη δύναμη για περισσότερη δουλειά. Επιπρόσθετα, στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη καλής τελικής πάσας, εξήγησε γιατί δεν χρησιμοποίησε τον Τζιμπούρ και επεσήμανε πως η ΑΕΚ της δικής του φιλοσοφίας θα παρουσιαστεί μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Αναλυτικά όσα είπε ο Πογιέτ:

Για το παιχνίδι: «Σήμερα δεν είδαμε αυτό που περιμέναμε. Μετά την αποβολή, όταν έγινε περίπλοκη η κατάσταση στο παιχνίδι, η ομάδα προσαρμόστηκε πολύ καλά σε αυτά που ζήτησα στο ημίχρονο. Αν μια από τις αντεπιθέσεις μας έβγαινε στο β’ μέρος, τώρα θα μιλούσαμε για διαφορετικά πράγματα. Δυστυχώς συνέβη αυτό που συνέβη στο τελευταίο λεπτό. Πονάει, αλλά μας δίνει περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε».

Για την αποβολή του Βάργκας και για την εικόνα της ομάδας μετά τις αλλαγές: «Όσον αφορά στην αποβολή, είναι ένα θέμα που θα το κανονίσουμε εσωτερικά. Όσο για το άλλο, αν μετά από τις αλλαγές ο Μάνταλος έδινε μια καλή πάσα στον Μπουονανότε σε αντεπίθεση που ήταν τέσσερις με δυο και σκοράραμε, πιστεύω ότι δεν θα γινόταν αυτή η ερώτηση».

Για το κακό τελευταίο εικοσάλεπτο: «Ήδη έχω πει ότι η δική μου ομάδα θα αρχίσετε να τη βλέπετε μετά τη διακοπή. Το είπα και πριν το παιχνίδι και δεν το αλλάζω τώρα. Η ιδέα είναι να μη δώσουμε πάρα πολλές πληροφορίες στον ποδοσφαιριστή -γιατί ήδη έχει πολλές- για να μπορέσει να τις υιοθετήσει πιο ομαλά».

Για το αν ο Τζεμπούρ ήταν έτοιμος και γιατί προτιμήθηκε ο Κρισάντους: «Ήταν έτοιμος για μια ειδική περίπτωση, αν παίζαμε έντεκα εναντίον έντεκα, να βάλουμε έναν ακόμη παίκτη μέσα στην περιοχή. Όχι όταν παίζαμε με δέκα. Σήμερα 90 λεπτά όχι, ούτε 45. Αν ήμασταν μέσα στην περιοχή του αντιπάλου, τότε θα μπορούσε να βοηθήσει για 20 λεπτά».