Βαθμολογία

Ρούτερ: «Είμαι άχρηστος ως προπονητής»

Την πρώτη νίκη στη μετα-Αναστασίου εποχή στο Περιστέρι με 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο αφιέρωσε στον Γιάννη Αναστασίου ο Στιβ Ρούτερ. Ο Άγγλος τεχνικός, ο οποίος έκατσε ως υπηρεσιακός στον πάγκο του Παναθηναϊκού άφησε παράλληλα τα πάντα ανοιχτά όσον αφορά στο μέλλον του, σημειώνοντας ωστόσο ότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του για να βρεθεί ξανά κοντά στην οικογένειά του. Όσο για τα επόμενα βήματα στην καριέρα του και το αν θα ήθελε να αναλάβει πρώτος προπονητής σε κάποια ομάδα, τόνισε ότι είναι άχρηστος σε αυτό το πόστο.

Αρχικά είπε: «Ήταν μια σημαντική βραδιά. Μετά από όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα, συγκυρίες δύσκολες και για τους παίκτες και για το τεχνικό επιτελείο για το πώς θα συνεχίσουμε μετά τον Γιάννη Αναστασίου.

Αλλά οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, όπως και οι προπονητές και πρέπει να παραμείνουμε επαγγελματίες. Στα τελευταία 2,5 χρόνια καταφέραμε να κερδίσουμε για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο και θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στον Γιάννη Αναστασίου, καθώς η δουλειά του αποτελεί μέρος της.

Ένας καινούριος προπονητής πρόκειται να έρθει τώρα. Καταλαβαίνετε πως ένα νέος προπονητής σε οποιοδήποτε σύλλογο φέρνει και τους δικούς του ανθρώπους. Ενδεχομένως να είναι και η τελευταία φορά που κάθισα στον πάγκο, αλλά δεν πρόλαβα να μιλήσω ακόμα με τη διοίκηση λόγω των προετοιμασιών για τον αγώνα.

Υπάρχουν διαφορές όταν κάποιες έρχεται από την Αγγλία στην Ελλάδα. Γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους, που σχετίζονταν με το ποδόσφαιρο. Όλοι καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν θέματα όσον αφορά στη δομή και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να ανέβει το επίπεδο, να βάλουν οι άνθρωποι κάτι καλό για να έρθουν, πρέπει να γίνει κάποια αναβάθμιση»

Όσο για το τι έχει να πει στους παίκτες του φεύγοντας τόνισε: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Αγγελόπουλος στη σταδιοδρομία θα αντιμετωπίσει πολλούς προπονητές, άλλοι θα του αρέσουν και άλλοι όχι. Όσο για τον Πράνιτς, είναι σημαντικό θέμα πόσο μπορούν αυτές οι εμπειρίες να τον βοηθήσουν να προχωρήσει».

Όσο για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, είπε: «Υπήρξα προπονητής σε δύο ομάδε, μία στην Αγγλία και μία στο Τρινιντάν και μπορώ να πω ότι ήμουν άχρηστος το να είσαι προπονητής σημαίνει ότι πρέπει να εμπλέκεσαι με τη διοίκηση, με μάνατζερ κλπ. Είμαι κόουτς και ασχολούμαι με το τεχνικό κομμάτι. Το να είσαι προπονητής απαιτεί δεξιότητες και στον κόσμο 20 είναι αυτοί που είναι πραγματικά προπονητές. Το θέμα είναι ότι πολλοί πιστεύουν πως είναι ανάμεσα σε αυτούς τους 20!», και συνέχισε:

«Είμαι μακριά από την οικογένεια μου τα τελευταία χρόνια. Ο γιος μου παίζει ποδόσφαιρο στην Αγγλία. Ίσως να κάτσω λίγο για να τον δω να παίζει, όπως και την κόρη μου να χορεύει».

Για τον Αναστασίου υπογράμμισε: «Ο Γιάννης είναι ένας καλός προπονητής. Μπορεί να είναι θέμα χρόνου να τον ξαναδείτε στο εξωτερικό ενδεχομένως στην Ολλανδία. Είναι καλός τεχνικός και του αξίζει να πάει».

Κλείνοντας, υποστήριξε: «Εδώ οι καταστάσεις είναι μοναδικές όσον αφορά τους φιλάθλους και μιλάω για την επιρροή τους στους συλλόγους,δεν μιλάω για τον τρόπο που βρίσκονται στους αγωνιστικούς χώρους. Η πίεση υπάρχει σε όλο τον κόσμο απλά κατά διαφορετικούς τρόπους. Αν θέλεις να παίξεις σε μεγάλους συλλόγους πρέπει να μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτές τις πιέσεις από όπου κι αν προέρχονται».