Βαθμολογία

Βεργέτης: «Ο Αστέρας ήταν αυτός που πρέπει να βλέπουμε»

Ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στους ομίλους του φετινού Γιουρόπα Λιγκ κι έχει πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο Στάικος Βεργέτης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του και το πόσο συγκεντρωμένοι ήταν σε όλο το ματς.

«Σήμερα πετύχαμε μία μεγάλη νίκη. Την μεγάλη νίκη την κάνει ο αντίπαλος που παίζαμε. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, γιατί τα παιδιά κάνανε αυτό που έπρεπε με το ρόλο τους μέσα στο γήπεδο. Είναι εντυπωσιακό, ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στα καθήκοντα τους.

Σου δίνει ψυχολογικό αβαντάζ το γρήγορο γκολ, είχαμε καλή αμυντική οργάνωση και γρήγορες αντεπιθέσεις που θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε το ματς «ένα από τα καλύτερα του Αστέρα φέτος».

Όσον αφορά το ματς που ακολουθεί με τη Σπάρτα στην Πράγα, σχολίασε: «αποστολή στην Τσεχία φαντάζει ένα τεράστιο βουνό που πρέπει να ανέβουμε. Είναι μεγάλη ομάδα δεν ηττήθηκε σε δύο παιχνίδια με τη Σάλκε. Πρέπει όμως να διεκδικήσουμε πράγματα εκεί. Αν έχουμε καλή αμυντική οργάνωση και πιάσουμε και τα στάνταρ της σημερινής αναμέτρησης τότε μπορούμε να πάρουμε κάτι θετικό.

Η Σπάρτα και η Σάλκε είναι καλές ομάδες, αλλά πρέπει να το δείξουν στα παιχνίδια τους. Ο Αστέρας σήμερα είναι αυτός που πρέπει να βλέπουμε, απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Το άλλο στυλ με μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους, που το συναντάμε πιο πολύ στο πρωτάθλημα πρέπει να το διαμορφώσουμε ανάλογα».

Όσον αφορά τον τραυματισμό του Γιάννου, που είναι αμφίβολος για το ματς με την ΑΕΚ, είπε: «Για τον Γιάννου δεν μπορεί να εκτιμηθεί κάτι τώρα, πρέπει να περάσουν 48 ώρες. Θα το δούμε βήμα-βήμα και θα αποφασίσουμε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δέχθηκε ένα χτύπημα στον αστράγαλο και μας ανησυχεί».