Βαθμολογία

Τούντορ: «Μας έλειψε η τελική πάσα»

Με άδεια χέρια φεύγει από τη Ρωσία ο ΠΑΟΚ, όπου το βράδυ της Πέμπτης (5/11) ηττήθηκε από την Κράσνονταρ και πλέον βρίσκεται στο -4 από το όριο της πρόκρισης.

Ο Ιγκόρ Τούντορ τόνισε πως η ομάδα του είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι, αλλά στάθηκε στην έλλειψη τελικής πάσας εκ μέρους των παικτών του, αλλά και στην ποιότητα των γηπεδούχων.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο «Δικέφαλος του βορρά» δικαιούταν να έχει περισσότερους βαθμούς στον όμιλο, ενώ επεσήμανε την καλή εμφάνιση των Χαρίση και Αθανασιάδη. Οι δηλώσεις του Κροάτη τεχνικού:

Για το σημερινό παιχνίδι και το που οφείλεται η ήττα: «Φυσικά δεν είμαι ικανοποιημένος αφού χάσαμε. Δεν μπορώ όμως να πω τίποτα κακό για τους παίκτες μου σήμερα, έδωσαν ότι είχαν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Προετοιμαστήκαμε καλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά βρήκαμε απέναντι μας μία καλή Κράσνονταρ και δεν μπορέσαμε να πάρουμε τίποτα από το παιχνίδι».

Για το αν πλέον το βάρος θα πέσει στο πρωτάθλημα: «Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει τρεις βαθμούς στον όμιλο και είναι η πρώτη μας ήττα. Αξίζαμε πιστεύω περισσότερα πράγματα μέχρι τώρα. Δεν θα αλλάξουμε το σκεπτικό μας, θα κάνουμε το παιχνίδι μας και θα πάμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το τι πήγε στραβά σήμερα: «Δεν συμφωνώ ότι κάτι συγκεκριμένο δε δούλεψε καλά σήμερα. Θέλαμε να είμαστε συμπαγείς και να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση και το καταφέραμε. Ήμασταν συμπαγείς, είχαμε 10 παίκτες που προσπαθούσαν πίσω από την μπάλα και η ιδέα που είχαμε βγήκε στο γήπεδο. Υπάρχει και ο αντίπαλος στο ποδόσφαιρο κα σήμερα είχαμε απέναντι μας μία καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Στο δεύτερο σουτ που έκαναν, πέτυχαν το γκολ, αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο».

Για την αλλαγή του συστήματος και αν είναι κάτι που θα κρατήσει και στα επόμενα παιχνίδια: «Το τι θα γίνει στην πορεία θα το δούμε. Οι παίκτες μου έκαναν αυτό ακριβώς που τους ζήτησα σήμερα, μας έλειψε ίσως η τελική πάσα για να δημιουργήσουμε την ευκαιρία και να πετύχουμε το γκολ, αλλά αμυντικά ήμασταν καλοί».

Για τον Αθανασιάδη, αλλά και τον Χαρίση: «Ο Χαρίσης ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ σήμερα. Όσον αφορά στον Κλαους, είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοση του, ήταν πολύ καλός από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο, οι κινήσεις του ήταν πολύ καλές, το πνεύμα του και γενικά βοήθησε την ομάδα».

Για τον διαιτητή και τις καιρικές συνθήκες του αγώνα: «Δε θεωρώ ότι ο καιρός έπαιξε ρόλο. Για τις διαμαρτυρίες, εγώ επιλέγω να εμπιστεύομαι το ένστικτο των παικτών μου και όταν λένε ότι κάτι δεν πήγε καλά, τους πιστεύω».

Για τα γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο πράγματα. Όταν παίζεις δίνεις το καλύτερο που μπορείς, αλλά υπάρχει και ο αντίπαλος. Αν δίνεις τα πάντα και ο αντίπαλος καταφέρνει να σκοράρει, δεν μπορείς να κάνεις κάτι».

Για το αν αυτό είναι το ταβάνι της ομάδας και το πως μπορεί να υπάρξει σταθερότητα: «Θεωρώ ότι γενικά οι εμφανίσεις μας είναι σε καλό επίπεδο. Βέβαια όταν αντιμετωπίζεις ομάδες όπως η Κράσνονταρ, η Ντόρτμουντ, ο Ολυμπιακός οφείλεις να προσαρμοστείς μέχρι ένα σημείο. Από εκεί και πέρα ξέρω ότι ακούγεται περίεργο αν μετά από μία ήττα πεις ότι δε θα άλλαζες κάτι, αλλά θεωρώ ότι σήμερα τα πράγματα πήγαν καλά έτσι όπως τα είχαμε προετοιμάσει, όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό».