Βαθμολογία

«Ρωτήστε τη διοίκηση αν υπάρχει θέμα αποχώρησής μου»

Δίχως να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΚ και ο Γιάννης Αναστασίου βρέθηκε για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο δεχόμενος τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων.

Ο Έλληνας τεχνικός προέτρεψε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τη διοίκηση αν τίθεται θέμα «διαζυγίου» και πρόσθεσε πως έχει κάνει εισηγήσεις εν όψει του Ιανουαρίου για ενίσχυση.

Όσο για το παιχνίδι, παραδέχθηκε πως το «τριφύλλι» χρειάζεται βελτίωση στον τομέα της δημιουργίας, ενώ συνέστησε υπομονή και επιμονή καθώς η ομάδα του είναι σε φάση «χτισίματος».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Έλληνα τεχνικού:

«Ήταν ένα ντέρμπι, θέλαμε την νίκη. Στο πρώτο μέρος είχαμε μια νευρικότητα που δεν θα έπρεπε. Δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Όταν παίζαμε πιο άμεσα προς την αντίπαλη περιοχή, οι προϋποθέσεις ήταν διαφορετικές. Στο δεύτερο το ισορροπήσαμε, το ελέγξαμε αλλά δεν κάναμε τις φάσεις που θα θέλαμε. Σε αυτό το σημείο πρέπει να δουλέψουμε πιο πολύ και να βελτιώσουμε την εικόνα μας στο δημιουργικό κομμάτι. Οι ευκαιρίες δεν θα είναι πολλές στα μεγάλα παιχνίδια. Πρέπει να φτιάχνουμε φάσεις αν θέλουμε να νικάμε. Ένα θετικό είναι πως κρατήσαμε το μηδέν σε ακόμη ένα εντός έδρας ματς. Συνεχίζουμε την δουλειά και την προσπάθεια. Μερικές φορές θέλεις αλλά δεν σου βγαίνει για διάφορους λόγους. Ξέραμε το παιχνίδι της ΑΕΚ αλλά στο παιχνίδι παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και να συγκεντρωθούμε περισσότερο σαν ομάδα», ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου: «Το σημαντικό είναι πως όταν θες να χτίσεις να δημιουργήσεις, να υπάρχει υπομονή και επιμονή. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος. Καταλαβαίνουμε ότι θέλουν την νίκη και εμείς την θέλουμε. Είναι ποδόσφαιρο και μερικές φορές δεν σου βγαίνουν όπως τα θέλεις. Μόνο με την δουλειά και με την υπομονή μπορείς να φτάσεις κάπου».

Για τον ρεαλιστικό στόχο του Παναθηναϊκού: «Από την στιγμή που είμαστε σε δύο διοργανώσεις και υπάρχουν 21 ματς, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Στην Ελλάδα ίσως όχι. Πρέπει σε κάθε ματς να μπαίνουμε και να προσπαθούμε για την νίκη. Οι στόχοι μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Τώρα πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας στο επιθετικό τρίτο. Με την ποιότητα που έχουμε πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα και να κάνουμε ευκαιρίες».

Για τον τραυματισμό του Λαγού: «Τα πλάνα άλλαξαν στο ξενοδοχείο. Ήταν να παίξει ο Αμπέντ, ένα παιδί που δίνει άλλη ώθηση στην μεσαία γραμμή. Το γεγονός ότι τραυματίστηκε ο Λαγός, ένας παίκτης που έχει αμυντική σκέψη. Με τον τρόπο που έπαιζε η ΑΕΚ, θα ήταν πιο εύκολο να μας βρουν στην κόντρα επίθεση. Ήταν σημαντικό να κλείσουμε τους χώρους. Αλλάξε σε 4-2-2-2 στην μεσαία γραμμή. Δεν είχαμε προβλήματα αλλά δεν κάναμε τις φάσεις για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για την δυστοκία στην δημιουργία: «Θέλει δουλειά. Κάθε παίκτης έχει μια περίοδο που να μην είναι σε φόρμα. Είναι και λογικό. Πρέπει να είμαστε πιο δημιουργικοί. Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους μας».

Αν υπάρχει θέμα αποχώρησης του: «Καλύτερα να κάνετε αυτή την ερώτηση στην διοίκηση. Όχι εμένα. Αν υπάρχει μια δυσαρέσκεια θα την συζητήσω με αυτούς που πρέπει και όχι δημόσια».

Για τον Ιανουάριο: «Έχουν γίνει εισηγήσεις για κάποιες θέσεις. Αυτό θα αποφασιστεί σύντομα και θα ενημερωθείτε φαντάζομαι».