Βαθμολογία

«Θα χρειαστεί χρόνος για να περάσω τη φιλοσοφία μου»

Ντεμπούτο με το δεξί έκανε ο Γκουστάβο Πογιέτ, που στο πρώτο του παιχνίδι η ΑΕΚ πήρε το ισόπαλο 1-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα του α’ μέρους και εξήγησε πως στο β’ ημίχρονο χρειάστηκε να αλλάξει την τακτική με την είσοδο του Κορδέρο για να αναχαιτίσει τις επιθέσεις των «πράσινων».

Παράλληλα υπογράμμισε ιδιαίτερα την έλλειψη λύσεων στην επιθετική γραμμή και επεσήμανε πως θα χρειαστεί χρόνος για να περάσει τη φιλοσοφία του στην Ένωση.

«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Πιστεύω, ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσω το ποδόσφαιρο φιλοξενούμενος στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσω τους παίκτες μου σε σημαντικό παιχνίδι. Μου άρεσε πολύ η ομάδα μου στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και χρειάστηκε να αλλάξουμε την τακτική μας με μία αλλαγή. Με την είσοδο του Κορδέρο αποκτήσαμε την ηρεμία για να κυκλοφορούμε τη μπάλα. Ήταν τυπικό παιχνίδι όπου θα κέρδιζε όποιος έβαλε το γκολ. Δεν το έβαλε κανείς και μείναμε στην ισοπαλία», τόνισε αρχικά ο Ουρουγουανός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου.

«Χάσαμε τον έλεγχο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός έκανε τη μία επίθεση μετά την άλλη. Δώσαμε 10' - 15' στους παίκτες, αλλά μετά έπρεπε να κάνουμε κίνηση από τον πάγκο. Το πιο σημαντικό είναι ό,τι οι παίκτες μου έδειξαν πως μπορώ να υπολογίζω σε αυτούς σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν μπορώ να ψάξω ένα αδύνατο σημείο, ήταν εκείνο για την τελευταία πάσα που μας έλειψε», πρόσθεσε.

Για την... απόσταση από την κορυφή και την συνέχεια αλλά και το θέμα φορ τόνισε: «Πιστεύω, πως σε θέμα φυσικής κατάστασης ή σε θέμα θέλησης για παιχνίδι δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τους παίκτες μου. Για θέματα αγωνιστικά, θα τα δούμε τις επόμενες εβδομάδες. Θα ήταν πολύ όμορφο να έχουμε τουλάχιστον έναν επιθετικό στον πάγκο. Τουλάχιστον έναν. Η αλήθεια είναι πως θα δουλέψω πολύ για να περάσω τη φιλοσοφία μου στους παίκτες, αλλά θα χρειαστούμε χρόνο. Εμείς έχουμε μόνο μία επιλογή. Να αποφύγουμε κάθε λάθος για το μέλλον. Να μην χάσουμε βαθμούς. Αλλά εάν ο Ολυμπιακός δεν χάσει βαθμούς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».