Βαθμολογία

Συμμορφώθηκε και επέστρεψε η ΕΠΣ Θεσσαλίας

Στους κόλπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επέστρεψε η ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τετάρτη (14/10).

Η Ομοσπονδία της είχε αφαιρέσει την ιδιότητα του μέλους έπειτα από την επίθεση που είχε εξαπολύσει το πρώην διοικητικό της συμβούλιο κατά του προέδρου Γιώργου Γκιρτζίκη, αλλά η ποινή άρθηκε έπειτα από την συμμόρφωση της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας μάλιστα διάβασε επιστολή της συγκεκριμένης Ένωσης, με αποδέκτες τον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και την ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία ξεκαθαρίζεται πως η νέα διοίκηση δεν υιοθετεί τα όσα είχαν καταλογιστεί στον Γκιρτζίκη.

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας υπογράμμισε πως δεν είχε συμβεί η παραμικρή παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ και πως οι εκλογές της Ένωσης είχαν διενεργηθεί ομαλά.

Αναλυτικά: «Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ελήφθη, μεταξύ άλλων, η εξής απόφαση:

Αποφασίστηκε να αρθεί η ποινή που είχε επιβληθεί στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας».

Η επιστολή της ΕΠΣ Θεσσαλίας: «Κατόπιν των αρχαιρεσιών που διενεργήθηκαν την 09.10.2015 στην ΕΠΣ Θεσσαλίας εξελέγημεν εμείς οι υπογράφοντες, οι οποίοι με την ιδιότητά μας ως νέα μέλη του ΔΣ της Ενώσεώς μας, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Απορρίπτουμε πλήρως και δεν υιοθετούμε σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο των από 15.07.2015 και 05.08.2015 επιστολών, που είχαν αποσταλεί προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ η πρώτη και τον αθλητικό εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου η δεύτερη, με κοινοποίηση στην ΕΠΟ (και με κοινοποίηση αμφότερες στον Υφυπουργό Αθλητισμού), από τη διορισμένη από το Ειρηνοδικείο διοίκηση της ΕΠΣΘ.

Απορρίπτουμε πλήρως και δεν υιοθετούμε σε καμία περίπτωση τους χαρακτηρισμούς που αναφέρονται σε αυτές τις επιστολές σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ, όπως και τις αιτιάσεις που του καταλογίζονταν με αυτές, ότι δήθεν παρενέβαινε στις εκλογές της ΕΠΣΘ, ότι δήθεν χρησιμοποίησε την ποινή ως μέσον επηρεασμού των εκλογών της ΕΠΣΘ, ότι δήθεν παρείχε συνδρομή σε μερίδα παραγόντων που απειλούσαν τα τοπικά σωματεία κ.ο.κ.

Δηλώνουμε εν πλήρη συνειδήσει ότι οι εκλογές στην ΕΠΣΘ έλαβαν χώρα απολύτως ομαλά, χωρίς καμία παρέμβαση από τρίτους και χωρίς προσκόμματα».