Βαθμολογία

Τούντορ: «Είναι και θέμα ποιότητας»

Τη γλώσσα της αλήθειας μίλησε ο Ιγκόρ Τούντορ μετά το τέλος του ντέρμπι, που ολοκληρώθηκε με ήττα για την ομάδα του. Ο Κροάτης τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα να παραδεχθεί την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στην ποιότητά των παικτών του.

Στάθηκε παράλληλα τόσο στη διαφορά αποτελεσματικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, όσο και στις μέρες ξεκούρασης που είχαν μετά τα δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους. Αναλυτικά:

Για τον αγώνα και αν έκρινε ο Ρομπέρτο το αποτέλεσμα με την απόδοσή του: «Είναι πολλά πράγματα που επηρεάζουν. Τα στατιστικά είναι ένα από αυτά. Σκόραραν με τις ευκαιρίες που έκαναν και αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν έχω να πω κάτι για τους παίκτες μου, που προσπάθησαν».

Για την κούραση: «Αυτές οι δύο μέρες δεν ήταν αρκετές μετά από την ενέργεια που ξοδέψαμε στον αγώνα με τη Ντόρτμουντ, κυρίως την πνευματική και όχι τη σωματική. Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είχαν την απόδοση των προηγούμενων αγώνων, ενώ πρέπει να αναφέρουμε και την ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού».

Αν είναι τόσο μεγάλη η ποιοτική διαφορά στους παίκτες των δύο ομάδων : «Υπάρχει διαφορά ποιότητας, όμως κάποιες φορές μπορεί να μην είναι καθοριστική. Σήμερα ο Ολυμπιακός είχε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, με δύο ευκαιρίες πέτυχε δύο γκολ. Μπορεί να είναι τύχη, μπορεί να είναι ποιότητα. Έπαιξε ρόλο για εμάς ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν βρέθηκαν στο επίπεδο των προηγούμενων εμφανίσεων. Μπορούμε να πούμε ότι ίσως να ήταν διαφορετική η εικόνα του αγώνα αν εμείς αξιοποιούσαμε τις ευκαιρίες μας στο δεύτερο μέρος, αλλά μπορούμε να πούμε ότι και εκείνοι άξιζαν να κερδίσουν επειδή εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους».

Αν θεωρεί ότι δεν έχει επιπλέον επιλογές επιπέδου για να καλύψει τους παίκτες του που είναι κουρασμένοι: «Έχω πει ότι ο βασικός κορμός είναι 14-15 παίκτες. Σε τέτοια ματς πρέπει να παίξεις με τους καλύτερούς σου, ειδικά όταν το διάστημα των δύο αγώνων είναι τόσο μικρό».

Για τους Πέλκα και Κίτσιου: «Ο Κίτσιου αντικαταστάθηκε για να παίξουμε πιο επιθετικά. Ο Πέλκας είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες μας. Υποφέρουμε όταν δεν είναι καλά, καθώς κάνει το απρόβλεπτο. Όταν δεν είναι καλά γινόμαστε πιο προβλέψιμοι».

Για την εικόνα στο κέντρο της ομάδας και αν χρειάζεται περισσότερη δουλειά στις εκτελέσεις των κόρνερ: «Το πιο σημαντικό στα κόρνερ είναι αυτός που εκτελεί. Για εμάς είναι οι Μακ, Πέλκας και Κάτσε. Αν δεν το εκτελέσεις σωστά είναι πιο δύσκολο να σκοράρεις. Και εδώ είναι θέμα ποιότητας. Διάλεξα τον Κάτσε αντί του Σάμπο επειδή θεώρησα ότι ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Έχετε δίκιο για το κέντρο της ομάδας, περιμένω πολλά περισσότερα. Έχουμε παίξει 11-12 ματς και δεν έχουμε πάρει πολλά πράγματα, σχεδόν ούτε μία ασίστ και αυτό δεν το συναντάς συχνά στο ποδόσφαιρο».

Αν είναι σημαντικό λάθος ότι οι παίκτες του συνέχισαν στη φάση του τραυματισμού του Κωνσταντινίδη και δέχθηκαν το πρώτο γκολ στην κατάληξη της φάσης: «Ναι είναι απίστευτο. Είναι και θέμα εμπειρίας και θέμα εξυπνάδας στο πως αντιδράς μετά για να καλύψεις το χώρο. Δυστυχώς έγινε και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε».

Επειδή μιλάει για την ποιότητα, αν θεωρεί ότι η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές ή αν περιμένει βοήθεια από τους παίκτες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα, όπως οι Τσίμιροτ, Λέοβατς, Άντονις κ.α.: «Όταν μιλάω για ποιότητα έχει να κάνει με την εικόνα σου ανάλογα στον αντίπαλο που παίζεις. Όταν παίζεις με αντίπαλο μια εφηβική ομάδα μπορεί να δείξεις πολλά ποιοτικά στοιχεία, τα οποία όμως δεν τα δείχνεις απέναντι σε μία ομάδα που πρόσφατα κέρδισε την Άρσεναλ».

Για το πρόβλημα που υπάρχει με τη σωματοδομή των παικτών του, όπως φάνηκε στους αγώνες με Ντόρτμουντ και Ολυμπιακό: «Αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Το ύψος δεν αλλάζει. Οι δυνάμεις και οι φυσικές ικανότητες μιας ομάδας αλλάζουν όταν μπορείς να δώσεις δέκα εκατομμύρια και να αλλάξεις το ρόστερ. Η τακτική μας είναι να τρέχουμε περισσότερο για να καλύψουμε αυτές τις αδυναμίες. Κόντρα στη Ντόρτμουντ τρέξαμε τέσσερα χιλιόμετρα παραπάνω. Αλλά για τη δύναμη δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα».