Βαθμολογία

Στη Λάρισα ψηφίζουν μπάσκετ

Το μπάσκετ επιπέδου Α1 εθνικής κατηγορίας επιστρέφει μετά από έξι χρόνια στη Λάρισα με ένα φιλικό που θα θυμίσει τον παλιό καλό καιρό τότε που ο ΓΣΛ (αγωνιζόταν στην Α1 εθνική κατηγορία ενώ ένα μεγάλο διάστημα υπήρχε και η Ολύμπια στην ίδια κατηγορία) αντιμετώπιζε όλες τις μεγάλες ομάδες και σήμερα στις 6.00 μ.μ. στο κλειστό της Νεάπολης θα αντιμετωπίσει μια από αυτές, τον «αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ Άρη που φιλοδοξεί υπό την προεδρία του Νίκου Λάσκαρη να ξαναβρεθεί στον θρόνο του.

Ο ΓΣΛ αναγεννήθηκε φέτος μέσα από τις στάχτες του και πλέον φιλοδοξεί να ξαναγράψει σελίδες δόξας στο μπάσκετ ενώ προσπαθεί να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν για να ακολουθήσει λαμπρό μέλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα θα βραβευτούν δύο Λαρισαίοι παίκτες που αγωνίσθηκαν στις δυο ομάδες ο Μιχάλης Σπηλιώτης και ο Δημήτρης Τσούμας. Ο ΓΣΛ θα έχει παίκτες που θα θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της ομάδας όπως ο Μπόγδανος και ο Παπαχρήστος ενώ εμπειρία από την Α1 έχει ο Γιώργος Λεπενιώτης.

Η Λάρισα λοιπόν σήμερα ψηφίζει μπάσκετ για το άθλημα και για τις κοινωνικές δομές της πόλης(όλα τα χρήματα από τα εισιτήρια θα δοθούν για τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία) με κύριο χαρακτηριστικό την επανασύσταση του ΓΣΛ και τον ερχομό του Άρη. Υπενθυμίζουμε τις διακρίσεις του… 10 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 8 Κύπελλα Ελλάδας, 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, 1 Κύπελλο Κόρατς, 1 EuroCup Challenge.

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση παιδιών που βιοπορίζονται δύσκολα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα εισιτήρια, για όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση, κοστίζουν 5 ευρώ, ενώ όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο γήπεδο, αλλά διατηρούν τη διάθεση να συνεισφέρουν για το σκοπό, μπορούν να τον ενισχύσουν αγοράζοντας εισιτήριο των 3 ευρώ.